Kentucky
Foto: HARRISON MCCLARY

Delstatsvalg i USA

Oppsummert

Demokratene har flertall i Representantenes hus, mens Republikanerne har flertall i Senatet. Ved flere delstatsvalg har demokratene i høst kapret nye seter.

 • Bloomberg har registrert seg

  Milliardær og tidligere New York-ordfører Michael Bloomberg (77) har registrert seg for å delta i Demokratenes nominasjonskamp foran presidentvalget i USA neste år. Han har likevel ennå ikke bestemt seg for om han skal delta.

 • Republikanere vant Mississippi

  I guvernørvalget i delstaten Mississippi vant republikaneren Tate Reeves med 53 prosent over demokratenes kandidat som fikk 46 prosent. Mississippi er en av de mest konservative delstatene i USA.

  Mike Pence og Tate Reeves i Mississippi i USA
  Foto: Alyssa K Newton
 • Knapp demokrat-seier i Kentucky

  I guvernør-valget i delstaten Kentucky var resultatetet meget jevnt mellom de to blokkene. I natt erklærte demokraten Andy Beshear seg som seierherre, og flertallet var på bare 4600 stemmer, ifølge The Hill.

  demokratene Andy Beshear og Jacqueline Coleman jubler etter valget i Kentucky
  Foto: Bryan Woolston / AP
 • Vant omvalg i krets i Nord-Carolina

  Republikaneren Dan Bishop vant omvalget i en krets i delstaten Nord-Carolina i USA. Omvalget ble holdt fordi kongressvalget i fjor ble underkjent på grunn av juks. Bishop fikk 50,8 prosent av stemmene, mens Demokraten Dan McCready fikk 48,6 prosent.

  Omvalg Nord-Carolina
  Foto: Nell Redmond / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no