Hopp til innhold
David Bowie
Foto: NILS MEILVANG / AP

David Bowie er død

Oppsummert

Den britiske musikeren David Bowie er død, 69 år gammel. Han døde få dager etter at han lanserte sin siste plate «Black Star». Bowie var en av pop- og rockhistoriens mest markante og kritikerroste skikkelser helt siden platedebuten i 1967.

  • 55 år gammel Bowielåt for 330.000kr

    En demo fra 1963 der David Bowie synger som 16-åring, ble auksjonert bort tirsdag for 32.000 pund – godt over 330.000 kroner. David Bowies første innspilling som sanger ble funnet i en brødboks av en tidligere bandkollega i sommer.

  • Bowies kunst solgt for 244 mill.

    Rockelegenden David Bowies kunstsamling ble solgt for 244 millioner norske kroner på auksjonshuset Sotheby's i London torsdag. Høyest pris fikk et graffitiinspirert verk, «Air Power», av Jean-Michel Basquiat, som gikk for 72 millioner kroner.

  • Hårlokk fra Bowie auksjoneres bort

    En lokk av artisten David Bowies hår er ventet å gå for over 30.000 kroner når den selges på auksjon. Det er snakk om noen blonde hårstrå fra musikk- og stilikonet
    som gikk bort i vinter.

  • Bowie-formue på nærmere 900 mill.

    David Bowie etterlot seg en formue på nærmere 900 millioner kroner og ber i sitt testamente om at asken skal spres under et buddhistisk ritual på øya Bali i Indonesia, skriver The New York Post. Halvparten av formuen er testamentert til Bowies enke.

  • Avis: – Bowie kremert i New York

    Den ikoniske sangeren David Bowie skal etter eget ønske ha blitt kremert i all hemmelighet i New York, uten noen begravelsesseremoni, ifølge Daily Mirror. Den britisk tabloidavisa skriver onsdag at verken familie eller venner var til stede.

Iselin Steiro imiterte David Bowie i en av hans musikkvideoer
Espen Aas i Brixton
Reprise: Ekstrasending om David Bowie
Seltzer om Bowie: Vestlig kultur samlet i en kropp
Espen Aas om David Bowie

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no