NRK Meny
Datamaskin hos politiet

Dataproblemer i politiet

Oppsummert

Politiet har de siste årene hatt en rekke dataproblemer, både ved operasjonssentraler og for etterforskere. I april gjorde problemene at oppdrag ikke ble loggført og registre var utilgjengelig for søk. Lignende problemer oppsto igjen i oktober.

 • Politidirektør sier opp i protest

  Direktøren for politiets datatjenester, Erik Hasle, sier opp i protest. Samarbeidsproblemer med Politidirektoratet gjør at Hasle faglig sett ikke lenger føler at IKT-tjenestens arbeid har tilstrekkelig forankring i direktoratet, skriver Politiforum.

 • Politiets datasystemer nede igjen

  Politiet sliter med en alvorlig feil i sine datamaskiner. Straffesakssystemet, der all informasjon om alle straffesaker er lagret, er ute av drift, ifølge Politiforum. Datasystemet har vært av og på flere ganger den siste måneden.

 • Anundsen følger politidataproblem

  De vedvarende dataproblemene politietaten sliter med, blir fulgt tett av justisminister Anders Anundsen (Frp). – Det er alvorlig dersom politiet ikke har tilgang på de mest kritiske IKT-løsningene, sier statsråden som nå får løpende oppdateringer om situasjonen.

 • Dataproblem forsinkar etterforsking

  Dei omfattende dataproblema i politiet fører til forsenkingar i etterforskinga av saker, erkjenner Politidirektoratet. Dei understreker at problema ikkje utgjer noko fare for liv og helse. Naudnummeret 112 og sentralbordet er ikkje råka av problema.

 • POD: Datatrøbbel blir langvarige

  Politidirektoratet (POD) sier fredag til NRK at de regner med at problemene med politiets BL-systemer kommer til å bli langvarige. Problemet gjør at politiet landet rundt ikke får tilgang til etterforskningsdata, opplyser Politidirektoratet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no