NRK Meny
Helseminister Bent Høie og justisminister Sylvi Listhaug vil være tilgjengelig for en kort møte med pressen i forbindelse med 
dataangrepet mot Helse sør-øst

Dataangrepet mot Helse Sør-Øst

Oppsummert

Måndag 8. januar blei det utført eit dataangrep mot Helse Sør-Øst. PST sa 16. januar at omstendene rundt innbrotet tydar på at aktørane er profesjonelle. Helseminister Bent Høie seier at dei ikkje utelukkar at pasientinformasjon er på avvege.

  • Ny IT-sjef etter skandale

    Helse Sør-Øst ansetter en sjef for informasjonssikkerhet etter IT-skandalen. I mai i fjor avslørte NRK at IT-arbeidere i India, Bulgaria og Malaysia hadde tilgang og utvidede rettigheter til datasystemene til helseforetaket.

  • Pasientsystem stengt etter innbrudd

    To uker etter et innbrudd i datasystemene til Helse Sør-Øst er nettløsningen der pasienter kan se journalen og bestille time fortsatt stengt. – Folk må ringe, sier sykehuset. Det er uklart når systemet starter igjen.

  • – Særdeles alvorlig dataangrep

    Dataangrepet mot Helse Sør-Øst ses på som svært alvorlig og med potensial for problemer, sier teknologidirektør Per Torgersen ved Sørlandet sykehus. Hittil har sykehuset ikke merket noe særlig til angrepet, men gjennomgår rutiner om noe skulle skje.

Helseminister Bent Høie og justisminister Sylvi Listhaug vil være tilgjengelige for pressen i forbindelse med 
dataangrepet mot Helse sør-øst
PST har pressekonferanse om dataangrepa mot Helse Sør-Øst

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no