Hopp til innhold

Danske universiteter forbyr ChatGPT

Flere danske universiteter frykter at studenter kan bruke kunstig intelligens til å jukse og forbyr nå bruk av chatroboten chatGPT på eksamen.

Den populære, men ganske omstridte chatroboten kan skrive tekster, også hele eksamensoppgaver, som er så gode at selv de mest erfarne lærere og sensorer kan bli lurt.

Derfor har flere danske universiteter nå lagt ned forbud mot å bruke kunstig intelligens under eksamen, skriver kringkasteren DR.

– Man skal skrive sin eksamensoppgave selv. Og det har man ikke gjort dersom man bruker kunstig intelligens. Det handler om å teste hva studentene kan, sier Anna Bak Maigaard, visedirektør ved universitetet i Aarhus.

Også på Danmarks Tekniske Universitet, Roskilde Universitet og Syddansk Universitet er det lagt ned forbud mot bruk av kunstig intelligens. Københavns Universitet opplyser at et forbud avhenger av den enkelte eksamen.

I Norge er det foreløpig ikke innført forbud, men Utdanningsforbundet har besluttet at internett skal stenges under eksamen i videregående skole.

(©NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no