Hopp til innhold

Dansk politi: 32-åring voldtok og kvalte Emilie Meng (17)

Mannen som er siktet for frihetsberøvelse og voldtekt Filippa (13) i Danmark, er også siktet for frihetsberøvelse, voldtekt og drap på Emilie Meng.

17-åringen forsvant fra Korsør på Sjælland 10. juli 2016 og ble funnet drept 24. desember samme år. Levningene ble funnet ved et lite vann midt på Sjælland. I vannet ble det funnet en kniv.

Onsdag kveld kom det oppsiktsvekkende opplysninger om det uoppklarte drapet da den 32 år gamle mannen ble fremstilt for varetektsfengsling i Næstved i Danmark.

Politiet mener at 32-åringen utsatte Meng for et overgrep, kvalte henne i hjel og fraktet liket hennes til en sjø der hun ble funnet et halvt år senere, melder Ekstra Bladet.

Politiken skriver at politiet har en rekke bevis mot siktede i Meng-saken. Blant annet legges det vekt på hvilken bil han hadde, funn på hans på bopel og flere innkjøp han gjorde dagen før drapet.

Mannen ble pågrepet 16. april for bortføring og voldtekt av Filippa (13) i samme område. Kort tid senere ble han siktet for drapet på Meng.

32-åringen er nå også siktet for en tredje forbrytelse: trusler, vold og voldtektsforsøk mot ei 15 år gammel jente på en folkehøyskole i Sorø i november i fjor.

Siktede nekter straffskyld for to av sakene, mens han erkjenner delvis straffskyld for bortføringen og voldtekt av 13-åringen.

Under fengslingsmøtet ble det også klart at mannen holdes varetektsfengslet frem til 8. juni.

Emilie Meng
Foto: DANSK POLITI/PRIVAT

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no