Cruisbåten Viking sky med motorhavari
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Cruiseskipet «Viking Sky»

Oppsummert

Det var 1373 personer om bord da «Viking Sky» fikk motorstans på havstrekningen Hustadvika ved 14-tiden lørdag 23. mars. Rundt 470 passasjerer ble heist om bord i helikoptre i en omfattende redningsaksjon.

 • Regjeringslunsj for redningsinnsats

  Representantar for mange av dei som var med i redningsaksjonen under Viking Sky-hendinga på Hustadvika, er invitert til lunsj hos regjeringa. Det er ministeren for samfunnstryggleik, Ingvil Smines Tybring-Gjedde som inviterer, og vil takke for innsatsen og høyre om erfaringane som blei gjort både overfor cruiseskipet og dramatikken rundt fraktebåten Hagland Captain. Også statsministeren vil vere til stades. – Vi set pris på invitasjonen og at vi får setje oss ned og reflektere rundt det som skjedde, seier varaordførar Jan Arve Dyrnes i Fræna. Fræna kommune, det lokale brannvesenet og representantar frå fleire andre instansar i vårt distrikt er inviterte til lunsjen i Oslo 24. april.

  Evakuerte hentes fra skipet med helikopter fraktes et mottak på land ved Brynhallen
  Foto: Odd Roar Lange / NTB scanpix
 • Etterlyser utstyr for nødslep

  Sjefen for offshoreleverandøren MacGregor Norway mener cruiseskip bør pålegges å ha utstyr for nødslep, slik tankskip må. Dramaet rundt cruiseskipet Viking Sky, som opplevde motorhavari i grov sjø på Hustadvika, fikk Høye Høyesen til å reagere, skriver Dagens Næringsliv. – Da vi kom tilbake på jobb etter å ha fulgt dramaet som holdt på å ende i havari, var det store samtaleemnet hvorfor i all verden ikke slike skip også er pålagt å ha utstyr for nødslep. Det er rart, sier Høyesen.

  Viking Sky
  Foto: Åse Grete Farstad
 • 18 meter høye bølger under havari

  Det var opptil 18 meter høye bølger da cruiseskipet «Viking Sky» og lastebåten «Hagland Captain» var i havsnød i Hustadvika ved Molde i mars. Det viser Sjøfartsdirektoratets havarirapport.

  Cruiseskip i Hustadvika har sendt ut nødmelding – 1.300 passasjerer skal evakueres
  Foto: Odd Roar Lange / NTB scanpix
 • Ingen mistenkt etter cruisehavari

  Politiet har ingen mistenkte etter maskinhavariet til cruiseskipet «Viking Sky» på Hustadvika ved Molde. Det reparerte skipet kastet loss fra kaia i Kristiansund ved 15-tiden onsdag med kurs mot København.

 • Får ein million

  Også IL Bryn får ein million frå reiarselskapet Viking Cruises etter redningsaksjonen på Hustadvika når Viking Sky fekk motortrøbbel, det melder Romsdals Budstikke. IL Bryn stilte Brynhallen til disposisjon som mottak under Viking Sky-dramaet. – Det er stort, veldig prisverdig, seier Jan Roger Lindseth, styreleiar i IL Bryn til RBnett. Frå før av har Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Redningsselskapet fått ein million.

  Brynhallen under Viking Sky dramaet
  Foto: Gunnar Sandvik/NRK
Cruiseskipet «Viking Sky» skal flyttes fra Molde til Kristiansund.
Fræna kommune vil informere. Brann, politi, helse og representant fra rederiet vil også være tilstede

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no