Cruisbåten Viking sky med motorhavari
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Cruiseskipet «Viking Sky»

Oppsummert

Det var 1373 personer om bord da «Viking Sky» fikk motorstans på havstrekningen Hustadvika ved 14-tiden lørdag 23. mars. Rundt 470 passasjerer ble heist om bord i helikoptre i en omfattende redningsaksjon.

 • «Viking Sky»-anker trolig skadd

  Det ene ankeret til cruiseskipet «Viking Sky», som fikk motorstopp utenfor Hustadvika i mars, ser ut til å ha blitt revet rett av. Det skriver avisa Tidens Krav, som har tatt bilde av ankeret. Havarikommisjonen er ikke ferdige med sine undersøkelser.

 • «Viking Sky»-anker funnet knekt

  Det ene ankeret til cruiseskipet «Viking Sky», som fikk motorstopp utenfor Hustadvika i mars, ser ut til å ha blitt revet rett av ved ankerleggen. Det skriver avisa Tidens Krav, som har vært på Vestbase der ankeret ligger, og tatt bilde. – Mest sannsynlig har det skjedd da skipet drev inn mot land. Det er en del bergnabber og annet det kan ha festet seg i, sier losoldermann Emil Heggelund til avisa. Det andre ankeret, som ble funnet på havets bunn etter at kapteinen avgjorde å kutte kjettingen, er tydelig bøyd. Havarikommisjonen driver fremdeles og gransker hendelsen, og vil ikke kommentere til avisa hvordan skadene har blitt påført.

 • Evaluering Viking Sky

  Både i Molde og Fræna kommune gjorde kriseleiinga ein god innsats då cruiseskipet Viking Sky kom i havsnød på Hustadvika i mars. Evalueringsrapportane frå kommunane viser likevel at ting kan bli betre både internt og eksternt. Mellom anna er det reaksjonar på at det ikkje kom spørsmål om bistand verken frå politi eller hovudredningssentralen då alarmen gjekk, seier ordførar i Fræna, Tove Henøen. – Det har gitt tilbakemelding på dette og no stolar vi på at politiet tek ansvar og sørger for at varslingsrutinane blir gode, seier ho.

  Tove Henøen
  Foto: Trond Vestre / NRK
 • HRS får kritikk etter «Viking Sky»

  Helse Møre og Romsdal meiner dei fekk ufullstendig informasjon om det som skjedde ute på havet under redningsaksjonen på Hustadvika i mars, fordi det blei brukt fleire kommunikasjonskanalar. Det kjem fram i ein ny evalueringsrapport. Operativ redningsinspektør Ståle Jamtli ved HRS i Sør-Noreg forstår kritikken, men seier årsakene er samansette, og at dei ikkje hadde kapasitet til å dele all informasjonen frå dei ulike sambandskanalane.

  Hovudredningssentralen Sør-Norge
  Foto: Gunnar Morsund / NRK
Cruiseskipet «Viking Sky» skal flyttes fra Molde til Kristiansund.
Fræna kommune vil informere. Brann, politi, helse og representant fra rederiet vil også være tilstede

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no