Cruisbåten Viking sky med motorhavari
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Cruiseskipet «Viking Sky»

Oppsummert

Det var 1373 personer om bord da «Viking Sky» fikk motorstans på havstrekningen Hustadvika ved 14-tiden lørdag 23. mars. Rundt 470 passasjerer ble heist om bord i helikoptre i en omfattende redningsaksjon.

 • Viking Sky gikk nesten på grunn

  Havarikommisjonen har lagt frem foreløpig rapport med faktainformasjon om cruiseskipet Viking Sky. Der kommer det frem at skipet som fikk maskinstans på Hustadvika i mars, nesten gikk på grunn. 479 personer ble evakuert med helikopter.

 • Åtvarar om vintercruise

  – Reiarar og kapteinar må ta høgde for at hjelpa ikkje er like om hjørnet når dei legg ut på vintercruise her i landet, seier statsråd for beredskap- og samfunnstryggleik, Ingvil Smines Tybring-Gjedde (Frp). Då Viking Sky fekk motorhavari på Hustadvika i mars med 1373 om bord, blei eit stort redningsapparat sett i sving for å berge dei. Tybring-Gjedde seier ho ikkje kan garantere at hjelpa når fram i tide neste gong

  Ingvil Smines Tybring-Gjedde
  Foto: Olaug Bjørneset / NRK
 • Alarmsensorer skal ha vært lavere

  Motorene om bord på Viking Sky er utstyrt med alarmsystemer som skal varsle når nivået av smøreolje er for lavt. Nivået der alarmen skulle slå ut, var satt lavere enn fabrikkanbefalingene, får Vi Menn opplyst. TV2 får også dette bekreftet.

 • «Viking Sky»-anker trolig skadd

  Det ene ankeret til cruiseskipet «Viking Sky», som fikk motorstopp utenfor Hustadvika i mars, ser ut til å ha blitt revet rett av. Det skriver avisa Tidens Krav, som har tatt bilde av ankeret. Havarikommisjonen er ikke ferdige med sine undersøkelser.

 • «Viking Sky»-anker funnet knekt

  Det ene ankeret til cruiseskipet «Viking Sky», som fikk motorstopp utenfor Hustadvika i mars, ser ut til å ha blitt revet rett av ved ankerleggen. Det skriver avisa Tidens Krav, som har vært på Vestbase der ankeret ligger, og tatt bilde. – Mest sannsynlig har det skjedd da skipet drev inn mot land. Det er en del bergnabber og annet det kan ha festet seg i, sier losoldermann Emil Heggelund til avisa. Det andre ankeret, som ble funnet på havets bunn etter at kapteinen avgjorde å kutte kjettingen, er tydelig bøyd. Havarikommisjonen driver fremdeles og gransker hendelsen, og vil ikke kommentere til avisa hvordan skadene har blitt påført.

Cruiseskipet «Viking Sky» skal flyttes fra Molde til Kristiansund.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no