Cruisbåten Viking sky med motorhavari
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Cruiseskipet «Viking Sky»

Oppsummert

Det var 1373 personer om bord da «Viking Sky» fikk motorstans på havstrekningen Hustadvika ved 14-tiden lørdag 23. mars. Rundt 470 passasjerer ble heist om bord i helikoptre i en omfattende redningsaksjon.

 • Ærespris til 330-skvadronen

  Redningsmann Ingve Horgen tok i dag imot Haugesundkonferansens ærespris på vegne av 330-skvadronen. Juryen femhever blant annet skvadronens innsats under redningsaksjonen på cruiseskipet «Viking Sky» på Hustadvika i fjor.

  Haugesundkonferansens ærspris til 330-skvadronen ved redningsmann Ingve Horgen. Prisen ble delt ut av Jarle Øversveen i Hovudredningssentralen Sør-Noreg.
  Foto: Marit Nilsen, Sjøfartsdirektoratet
 • Støtter masseevakueringsplan

  Med økende cruiseturisme på vinteren og mer dårlig vær i fremtiden, er det viktig med god beredskap, mener fylkesberedskapssjef Stine Sætre. Hun støtter forslaget til Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap om en nasjonal plan for masseevakuering. Forslaget kommer i forbindelse med rapporten etter motorhavariet med Viking Sky, som var nær ved å gå på grunn på Hustadvika i mars i fjor. En masseevakueringsplan vil være fornuftig, mener Sætre.

  Stine Sætre
  Foto: Ann Eli Nøsen / NRK
 • Vil se på cruisetrafikken

  Regjeringen setter ned et utvalg for å se på beredskapssituasjonen knyttet til den økende cruisetrafikken i norske farvann. - Viking Sky-hendelsen påminnet oss alle om det enorme omfanget en alvorlig hendelse med et cruiseskip kan ha, sier samfunnssikkerhetsminister Ingvil Smines Tybring-Gjedde (FrP) i en pressemelding.

  Viking Sky ved Hustadvika
  Foto: Torgeir Are Sortehaug
 • Viking Sky gikk nesten på grunn

  Havarikommisjonen har lagt frem foreløpig rapport med faktainformasjon om cruiseskipet Viking Sky. Der kommer det frem at skipet som fikk maskinstans på Hustadvika i mars, nesten gikk på grunn. 479 personer ble evakuert med helikopter.

 • Åtvarar om vintercruise

  – Reiarar og kapteinar må ta høgde for at hjelpa ikkje er like om hjørnet når dei legg ut på vintercruise her i landet, seier statsråd for beredskap- og samfunnstryggleik, Ingvil Smines Tybring-Gjedde (Frp). Då Viking Sky fekk motorhavari på Hustadvika i mars med 1373 om bord, blei eit stort redningsapparat sett i sving for å berge dei. Tybring-Gjedde seier ho ikkje kan garantere at hjelpa når fram i tide neste gong

  Ingvil Smines Tybring-Gjedde
  Foto: Olaug Bjørneset / NRK
Cruiseskipet «Viking Sky» skal flyttes fra Molde til Kristiansund.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no