ICA MAXI
Foto: Borgen, Ørn E. / SCANPIX

Coop kjøper ICA Norge

Oppsummert

Coop og ICA er enige om en avtale som innebærer at hele ICAs dagligvarevirksomhet i Norge, bestående av 553 butikker, overføres til Coop. Konkurransetilsynet har godkjent oppkjøpet.

 • Coop saksøker Bunnpris

  Tre år etter at Bunnpris kjøpte 43 butikker i forbindelse med Coops oppkjøp av ICA krangler Coop og Bunnpris fortsatt om prisen. Nå har Coop saksøkt Bunnpris som holdt tilbake et beløp av salgssummen for butikkene, skriver Dagens Næringsliv.

 • Ica-oppkjøp ga sterk vekst for Coop

  Coop i Norge fikk et kraftig forbedret resultat i 2016 sammenlignet med året før, mye på grunn av overtakelsen av de tidligere Ica-butikkene. Kjedens resultat før skatt økte med 2,1 milliarder kroner i 2016 sammenlignet med 2015, skriver NTB.

 • Rimi og Ica blir Coop

  Coop har bestemt at Rimi- og ICA-butikkene skal gjøres om til butikker i Coop-kjeden, opplyser selskapet til Bergens Tidende. Ifølge Coop kan Rimi bli Coop Extra eller Coop Prix, mens ICA-butikkene gjøres om til Coop Mega og Coop Extra.

 • – Skaper ikke problemer

  Direktør i Konkurransetilsynet, Christine B. Meyer, sier de har kommet til en løsning som ivaretar den nasjonale konkurransen og forbrukernes interesser i Coops oppkjøp av ICA. Coop må selge 93 butikker.

 • Coop får kjøpe ICA Norge

  Konkurransetilsynet godkjenner Coops kjøp av Ica Norge. Coop har forpliktet seg til å selge 43 dagligvarebutikker til Bunnpris og 50 butikker til Norgesgruppen for å unngå at oppkjøpet svekker konkurransen.

Pressekonferanse: Coop kjøper ICA

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no