Hopp til innhold

Coop ber om møte med næringsministeren i Freia-saken

Coop ber om et snarlig møte med regjeringen og næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) om hvordan norske dagligvarekjeder skal forholde seg til Freia-eier Mondelez.

Det skriver Coop i en pressemelding.

– Forbrukereide Coop Norge har nå bedt om et snarlig møte med regjeringen og næringsminister Jan Christian Vestre. Vi har behov for råd og avklaringer på hvordan norske myndigheter ønsker at vi og norske forbrukere skal forholde oss til selskaper som er svartelistet av Ukraina.

Flere og flere har de siste dagene boikottet Freia-produkter, etter at morselskapet Mondelez er satt på en ukrainsk svarteliste fordi de har tilknytninger til Russland.

– Ingen ønsker å støtte Russlands angrepskrig mot Ukraina, ei heller på en indirekte måte. Dersom denne spesifikke saken hadde vært en enkel avveiing, så hadde vi allerede utestengt Mondelez. I dette tilfellet vet vi at en utestengelse fra dagligvare- og kioskmarkedet vil ramme mange norske arbeidsplasser og norske forbrukere gjennom at mange varer blir borte fra butikker i det som kan være en lengre periode.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no