NRK Meny
Høring

CO2-håndtering

 • Håper på EU-penger til CO2-rensing

  CO2-rensing vil kreve store summer fra statsbudsjettet gjennom mange år, advarer Statoils konsernsjef Eldar Sætre. Nå vender han blikket mot Brussel for hjelp. Han var torsdag på Brussel-besøk for å snakke med EUs klimakommissær Miguel Arias Cañete.

 • CO₂-nivået øker i rekordfart

  Økningen av CO₂-nivået i atmosfæren i fjor var den kraftigste som noen gang er målt. Det opplyser Verdens meteorologiorganisasjon. Økningen skyldes delvis menneskeskapte utslipp, og delvis utslipp som følge av værfenomenet El Niño.

 • Rødgrønn uro for norsk karbonfangst

  Statsminister Erna Solberg (H) slo fast i Stortingets spørretime onsdag at det vil koste årlige milliardbeløp å gå videre med arbeidet med CO2-fangst og lagring. Ap mener Solbergs svar gir grunn til uro og SV frykter gode prosjekter vil havarer.

 • CO2-rensing kan kost 12,6 mrd

  Et fullskalaanlegg for fangst og lagring av CO2 i Norge vil kunne koste mellom 7,2 og 12,6 milliarder kroner, ifølge en mulighetsstudie gjennomført av Statoil for Olje- og energidepartementet.

 • Lien: CO2-rensing må vente til 2022

  Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) advarer mot hastverk i arbeidet med et fullstendig anlegg for fangst og lagring av CO2 i Norge. Han mener vi må vente til 2022 før alt kan være på plass, skriver NTB.

– Det var på høy tid at de rødgrønne stoppet planene om rensing av CO2 på Mongstad, sier Høyre-leder Erna Solberg. Hun vil nå jobbe for å nå målet om fullskala rensing ved andre anlegg, men mener de rødgrønne har kastet bort verdifull tid.
Ordfører Astrid Aarhus Byrknes i Lindås kommune er skuffet og overrasket over at regjeringen velger å legge ned Mongstad-anlegget i Nord-Hordaland.
: Intervju med Jens Stoltenberg om Mongstad
Oljeminister Ola Borten Moe forklarer hvorfor regjeringa har bestemt seg for å stenge Mongstad-anlegget.
Olje- og energiminister Ola Borten Moe og miljøvernminister Bård Vegar Solhjell holder i dag pressekonferanse om regjeringens arbeid med CO2-håndtering.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no