Høring

CO2-håndtering

  • Kutter søknad med én milliard

    Fortum ønsker å lagre CO2 fra avfallsanlegget på Klemetsrud. Nå kutter de søknadsbeløpet til EUs innovasjonsfond med én milliard kroner i håp om å vinne fram. Det tidligere søknadsbeløpet var på tre milliarder kroner, skriver E24.

  • Klarsignal for CO2-lagring

    Olje- og energidepartementet godkjente i dag planene om storstilt CO2-lagring under bunnen av Nordsjøen. Selskapet Northern Lights JV skal utvikle infrastruktur for å samle CO2 fra fabrikker i Europa og til reservoarer under Nordsjøen.

  • Sp-nei til å tredoble co₂-avgiften

    Senterpartiet sier nei til det kraftigste tiltaket i regjeringens nye klimaplan – å tredoble CO₂-avgiften fram til 2030, melder Klassekampen. Tidligere har også Frp gått imot forslaget om avgiften skal trappes opp.

– Det var på høy tid at de rødgrønne stoppet planene om rensing av CO2 på Mongstad, sier Høyre-leder Erna Solberg. Hun vil nå jobbe for å nå målet om fullskala rensing ved andre anlegg, men mener de rødgrønne har kastet bort verdifull tid.
Ordfører Astrid Aarhus Byrknes i Lindås kommune er skuffet og overrasket over at regjeringen velger å legge ned Mongstad-anlegget i Nord-Hordaland.
: Intervju med Jens Stoltenberg om Mongstad
Oljeminister Ola Borten Moe forklarer hvorfor regjeringa har bestemt seg for å stenge Mongstad-anlegget.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no