Hopp til innhold
Høring

CO2-håndtering

 • Kutter søknad med én milliard

  Fortum ønsker å lagre CO2 fra avfallsanlegget på Klemetsrud. Nå kutter de søknadsbeløpet til EUs innovasjonsfond med én milliard kroner i håp om å vinne fram. Det tidligere søknadsbeløpet var på tre milliarder kroner, skriver E24.

 • Brenner ubrukt gass - store utslipp

  Eramet i Porsgrunn slipper årlig ut CO2 tilsvarende utslipp fra 114.000 bensinbiler etter at avtalen med Yara om viderebruk av ovnsgass ble avsluttet i 2019.

  Siden mai 2019 har Eramet brent gassen etter at de to industrigigantene ikke ble enige om en ny avtale. Det fører til store utslipp, skriver Varden.

  – Eramet har ikke akseptert prisen vi er villige til å betale og velger heller å fakle gassen. Det er deres gass og deres valg, sier fabrikksjef Jon Sletten hos Yara Porsgrunn.

  Eramet er i dialog med flere aktører for gjenbruk av CO2.

  Verksdirektør Roger Westgård sier det krever etablering og bygging av produksjonsfasiliteter, men forhåpentligvis er dette mulig i løpet av et to-tre-år.

 • Klarsignal for CO2-lagring

  Olje- og energidepartementet godkjente i dag planene om storstilt CO2-lagring under bunnen av Nordsjøen. Selskapet Northern Lights JV skal utvikle infrastruktur for å samle CO2 fra fabrikker i Europa og til reservoarer under Nordsjøen.

– Det var på høy tid at de rødgrønne stoppet planene om rensing av CO2 på Mongstad, sier Høyre-leder Erna Solberg. Hun vil nå jobbe for å nå målet om fullskala rensing ved andre anlegg, men mener de rødgrønne har kastet bort verdifull tid.
Ordfører Astrid Aarhus Byrknes i Lindås kommune er skuffet og overrasket over at regjeringen velger å legge ned Mongstad-anlegget i Nord-Hordaland.
: Intervju med Jens Stoltenberg om Mongstad
Oljeminister Ola Borten Moe forklarer hvorfor regjeringa har bestemt seg for å stenge Mongstad-anlegget.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no