Hopp til innhold

Chelsea har fått nye eiere

Det melder klubben på egen hjemmeside.

Et konsortium ledet av amerikanske Todd Boehly blir fotballklubben Chelseas nye eiere. Kjøpet må godkjennes av myndighetene.

– Salget forventes å fullføres i slutten av mai, med forbehold om alle nødvendige obligatoriske godkjenninger. Flere detaljer vil komme da, heter det i en uttalelse fra Chelsea Fotball Club, skriver Reuters.

Avtalen skal være verdt 4 milliarder pund – tett oppunder 50 milliarder kroner – ifølge den britiske avisen.

De siste ukene har flere kandidater meldt seg for å overta London-klubben etter Roman Abramovitsj. Han ble tvunget til å selge Chelsea som følge av at britene har ilagt ham og en rekke andre russiske oligarker sanksjoner i kjølvannet av krigen i Ukraina.

Boehly er fra før medeier i Los Angeles-klubbene Dodgers og Lakers, skriver VG. Med seg i kjøpet av Chelsea har den amerikanske forretningsmannen og investoren blant annet Clearlake Capital, den sveitsiske milliardæren Hansjörg Wyss, eiendomsmogulen Jonathan Goldstein og Guggenheim-sjef Mark Walter, melder Telegraph.

Chelsea opplyser natt til lørdag at Boehly og hans samarbeidspartnere betaler 2,5 milliarder pund for aksjene i klubben. Disse pengene blir plassert på en konto som inntil videre fryses.

«Midlene skal benyttes til «veldedige formål som bekreftet av Roman Abramovitsj», heter det. Den russiske oligarken har tidligere sagt at overskuddet av Chelsea-salget skal gå til ofrene for Ukraina-krigen.

(NTB)

Todd Boehly
Foto: PATRICK T. FALLON / AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no