Hopp til innhold
ChatGPT Detecting Cheats
Foto: Richard Drew / AP

ChatGPT

Oppsummert

ChatGPT er en kunstig intelligens-basert tekstgenereringsmodell fra selskapet OpenAI. Den kan brukes til å generere svar på spørsmål, skrive samtaler eller til å komplettere tekst.

  • Ny versjon av ChatGPT «på nivå med mennesker»

    Utviklerne bak den kunstig intelligens-programvaren ChatGPT, OpenAI, sier de har kommet med en ny oppdatering av den oppsiktsvekkende teknologien basert på såkalt «dyp læring».

    – Vi har laget GPT-4, det siste av Open AIs innsats i å oppgradere dyp-læringsteknologien, heter det i et innlegg på selskapets nettsider.

    – Programmet produserer resultater på nivå med mennesker i noen profesjonelle og akademiske oppgaver, skriver selskapet videre.

    Selskapet skriver videre at GPT-4 kan produsere, redigere og oppdatere kreative og tekniske tekster, samt komponere sanger, skrive teatertekster eller lære seg brukerens skrivestil.

  • ChatGPT dikter opp litteratur og forfattere

    Biblioteket på Universitetet i Agder får bestillinger av bøker som ikke finnes.

    Årsaken er skriveroboten ChatGPT, som dikter opp litteratur og forfattere.

    Flere studenter har prøvd å bruke roboten til å finne relevant fagstoff, men tipsene viser seg altså ofte å ikke være sanne.

    – Det viser seg at studenter har fått anbefaling av en bok som ikke finnes. Nå har vi sendt ut beskjed til fagmiljøene om at dette er et reelt problem, sier førstebibliotekar på Universitetet i Agder, Erik Adalberon.

    Masterstudent ved UiA Askil Antonsen er en av dem som har blitt lurt.

    – Jeg trodde på det med en gang, jeg. Jeg har en tittel og en forfatter, og roboten gir en oversikt over hva boka skal innehold. Det er bare ett problem, og det er at boka ikke finnes, sier Antonsen.

    Førstebibiliotekar på universitetsbibilioteket på Universitetet i Agder Erik Adalberon
    Foto: Ada Bjøranger / NRK
  • Microsoft integrerer språkrobot i søkemotor og nettleser

    Microsoft sier selskapet vil integrere teknologi som ligner tekstroboten ChatGPT i søkemotoren Bing.

    I det siste har språkroboten ChatGPT fått mye oppmerksomhet og skapt entusiasme rundt bruk av kunstig intelligens (KI), noe nettselskapene står i kø for å utnytte.

    I tillegg til å integrere KI og tekstrobotteknologi i Bing, vil Microsoft også legge det inn i nettleseren Edge. De ser blant annet for seg at det kan brukes til å skrive en automatisk oppsummering av nettsider man surfer på.

    Mandag kunngjorde Google at de er ferd med å lansere en tekstrobot som kan ta opp konkurransen med ChatGPT. Tirsdag kunngjorde kinesiske Baidu at de også holder på å utvikle en lignende robot. (NTB)

  • Kinesisk gigant utvikler tekstrobot

    En ny tekstrobot, basert på kunstig intelligens (KI), er under utvikling av det kinesiske selskapet Baidu. Håpet er trolig å konkurrere med ChatGPT.

    Den nye tjenesten vil få navnet «Ernie Bot» på engelsk og «Wenxin Yiyan» på kinesisk.

    Testingen vil trolig være ferdig i mars, opplyser Baidu. Deretter er planen å gjøre tekstroboten tilgjengelig for allmennheten.

    Framdriftsplanen ble kunngjort tirsdag, dagen etter at Google presenterte sine planer om en tekstrobot som får navnet «Bard».

    ChatGPT, utviklet av det amerikanske selskapet OpenAI, har fått mye oppmerksomhet for sin evne til å konstruere tekster som til forveksling kan ligne tekst skrevet av et menneske.

    (NTB)

  • ChatGPT blir betalingstjeneste

    Den populære roboten ChatGPT skal bli betalingstjeneste, opplyser OpenAI, selskapet som står bak.

    Tekstroboten har på kort tid blitt svært populær. Både selskap og privatpersoner har brukt den til ting som å skrive noveller, sammenfatte rapporter og til å skrive filmmanus. Roboten forstår en lang rekke språk, blant dem norsk.

    Men med den økte populariteten har det blitt vanskeligere å få brukt roboten, og OpenAI lanserer nå plusstjeneste for folk som vil ha rask tilgang også når mange bruker den samtidig. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no