NRK Meny
David Cameron
Foto: Ap

Cameron varsler kamp mot IS

Oppsummert

Den britiske statsministeren David Cameron varsler at landet må øke forsvarsbudsjettet med 157 milliarder kroner for å møte utfordringene fra internasjonal terror. Cameron vil blant annet ha to nye innsatsstyrker på 5000 mann hver.

 • Britiske angrep kan snart starte

  Britiske kampfly bomber ekstremistgruppen IS i Syria om få dager dersom det britiske parlamentet i dag stemmer ja. Statsminister David Cameron tror han får gjennomslag. Da parlamentet godkjente angrep i Irak, begynte bombingen fire dager senere.

 • – Ikke vent på politisk løsning

  – Vi kan ikke vente på en politisk løsning i Syria, vi må angripe IS der de er nå - i Syria, sier Storbritannias statsminister David Cameron. Han mener Storbritannia bør delta i flyangrep mot IS også i Syria og ikke bare i Irak, som i dag.

 • Cameron: Farlig ikke å gjøre noe

  Det er farligere ikke å gjøre noe enn å angripe IS nå, sier britenes statsminister David Cameron i en tale i parlamentet nå. – Storbritannia er allerede et av IS' topp terrormål. Derfor bør vi også angripe IS-stillinger i Syria, sier han.

 • Vil ha flere flyangrep mot IS

  – Storbrintannia bør bli med på felles luftangrep mot IS-stillinger i Syria, og ikke sette ut jobben til allierte. Det skriver statminister David Cameron til medlemmer av parlamentet. Britiske fly er i dag med på angrep i Irak, men ikke i Syria.

Cameron om britenes IS-strategi
Cameron søker støtte i parlamentet for angrep mot IS i Syria
David Cameron om tiltak mot terror i anledning møte hos Hollande

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no