Hopp til innhold
Opphørssalg platebutikk
Foto: Knut Reitan / NRK

Butikkdød

Oppsummert

Hovedorganisasjonen Virke regner med at 40.000 ansatte i varehandelen kan miste arbeidsplassen de neste 10 årene. Arbeidsminister Anniken Haugli sier NAV skal rustes opp for å gi butikkansatte som mister jobben rask og tett oppfølging

 • Tanum legges ned

  Bokhandlerkjeden Tanum legges ned etter 190 år. Det bekrefter konsernsjef i Cappelen Damm som eier Tanum, Tom Harald Jensen overfor Nettavisen.

  Det var Nettavisen bok365.no som først erfarte at siste rest av Tanum skulle legges ned. De sier at siste dag er 1. november i år, men Jensen sier det ikke er helt klart når bokhandlerkjeden vil være endelig lagt ned.

  – Datoen er helt klar ennå, sier han.

 • Pene klær? Ikke under pandemien

  Salg av sko gikk ned med 20 prosent og klessalg gikk ned 9 prosent i fjor, ifølge Virke. Det er ingen fester og så godt som ingen jobbseminarer, så butikker som selger penklær sliter under pandemien. Samtidig selger sportsbutikker flere joggebukser.

 • Handel i bysentra sank i oktober

  Kjøpesentrene i bykjernene hadde 15 prosent færre handlekunder i oktober enn i samme måned i fjor, viser nye tall fra Virke. Omsetningen i sentrumsbutikkene falt med 3,4 prosent. Handelsstanden frykter et ras av konkurser, skriver Dagens Næringsliv.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no