NRK Meny
Spania bussulykke
Foto: Ap

Bussdødsulykke Tarragona, Spania

Oppsummert

13 kvinnelige studenter omkom da bussen de satt i kolliderte med en bil sør for Tarragona i Spania søndag. I alt satt det 61 studenter i bussen, deriblant en norsk kvinne som ble skadd. Hun er operert og utenfor livsfare.

 • Sjåføren sovna trolig før ulykken

  Spanske myndigheter og politi undersøker om en menneskelig feil førte til bussulykken i Spania i går. Sjåføren skulle egentlig vært i avhør i dag, men fikk et sammenbrudd og er innlagt på sykehus. Teorien er at han sovna bak rattet før det gikk galt.

 • Norsk student utenfor livsfare

  Tilstanden er stabil for den norske studenten som ble skadd i bussulykken i Spania i går. Kvinnen er operert og innlagt på intensivavdelingen, men livet hennes er ikke i fare, får NRK opplyst av sykehuset. UD har løpende kontakt med de pårørende.

 • Sju italienere blant de døde

  Alle dødsofrene etter gårsdagens bussulykke i Spania er gjort rede for. 13 kvinnelige studenter omkom, deriblant sju italienere, to tyskere, en fra Romiania, en fra Østerrike, en fra Frankrike og en fra Usbekistan. En norsk kvinne ble skadd i ulykken.

 • Italienere og tyskere blant de døde

  Det var blant annet sju italienere og to tyskere som døde i bussulykken i Spania i går, melder AFP. En buss med over 60 Erasmus-studenter kolliderte med en bil sør for Tarragona på vei til Barcelona. 13 personer døde.

 • – Sju italienere kan ha omkommet

  En talsperson for det italienske utenriksdepartementet sier de frykter at det kan være sju italienske borgere blant ofrene etter bussulykken i Catalonia i Spania søndag morgen, melder AFP. 13 kvinnelige studenter mistet livet i ulykken.

Reporter Sindre Hopland utenfor sykehuset etter bussulykka i Spania.
Nordmenn skal være skadd i en bussulykke som kostet 14 mennesker livet i Spania søndag morgen. De fleste passasjerene på bussen var utenlandske studenter.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no