Buss-hendelse i Moskva.
Foto: Stringer / Reuters

Buss mot fotgjengarar i Moskva

Oppsummert

Fleire menneske omkom då ein buss køyrde ned trappa til ein fotgjengarundergang i Moskva.

 • 8000 busser undersøkt i Moskva

  Alle 8.000 busser i Moskva er undersøkt for feil etter ulykken første juledag der en buss braste ned i inngangen til en T-banestasjon, ifølge myndighetene. Fire mennesker mistet livet i ulykken. Sjåføren har sagt at bremsene var dårlige, melder DPA.

 • Bussjåfør: Bremsene sviktet

  Føreren hevder at bremsene sviktet da en buss mandag braste ned i en fotgjengerundergang i Moskva, med minst fem døde som resultat.Politiet sier at de foreløpig ikke etterforsker hendelsen som terror, men som en ulykke.

 • Tass: – Fem omkom i Moskva

  Nyheitsbyrået Tass melder at fem menneske miste livet, og at minst 15 vart skadde, då ein buss køyrde ned trappa til ein fotgjengarundergang i Moskva i ettermiddag. Sjåføren er arrestert, men det er uklart om han er mistenkt for terror.

 • Moskva: – Sjåføren er arrestert

  Nyheitsbyrået Tass melder at sjåføren på bussen som køyrde inn i ei menneskemengde i Moskva i dag, er arrestert. Det er uklart om han berre er teken inn til avhøyr eller om han er mistenkt for å ha gjort det med vilje. Tass melder at fem omkom.

  Laster Twitter-innhold
 • – Årsaka kan vere bremsesvikt

  Politiet i Moskva etterforskar to mogleg årsaker til at ein buss køyrde ned ei trapp og inn i fleire menneske i ettermiddag. Det er ei mogleg bremsesvik eller at bussen har svinga unna ein bil, melder RIA Novosti. Minst fire menneske omkom.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no