Bulgaria

 • Skal ha alvslørt nyre-liga

  Bulgarske myndigheter sier de har avslørt en organisert kriminell gjeng som anklages for å ha fått personer til å selge nyrene sine til transplantasjoner. Tre menn og en kvinne er siktet i saken.

 • Dømt til 30 års fengsel

  En mann er dømt til 30 års fengsel for å ha voldtatt og drept den bulgarske journalisten Viktoria Marinova i fjor høst. 21 år gamle Severin Krassimirov erklærte seg skyldig og ba om en rask avgjørelse da han møtte i retten i byen Ruse nord i landet.

 • Stanser lov mot korrupsjon

  Presidenten i Bulgaria, Rumen Radev, har lagt ned veto mot en ny lov mot korrupsjon. Begrunnelsen er at loven ikke er effektiv nok. Bulgaria er et av EUs mest korrupte land, og unionen har forsøkt å presse landet til å ta tak i problemet.

 • Korrupte tollere pågrepet

  Bulgarsk politi har pågrepet 33 tollere for korrupsjon og stengte søndag en travel grenseovergang til Tyrkia. Overgangen brukes hyppig av menneskesmuglere. Tollerne ble pågrepet som ledd i en omfattende politiaksjon mot smugling.

 • Trolig ny statsminister i Bulgaria

  Den bulgarske statsministeren Plamen Oresharski vil trolig fratre i slutten av juli, etter at de politiske partiene i landet ble enige om å holde nytt valg i oktober.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no