NRK Meny

Bulgaria

 • Korrupte tollere pågrepet

  Bulgarsk politi har pågrepet 33 tollere for korrupsjon og stengte søndag en travel grenseovergang til Tyrkia. Overgangen brukes hyppig av menneskesmuglere. Tollerne ble pågrepet som ledd i en omfattende politiaksjon mot smugling.

 • Trolig ny statsminister i Bulgaria

  Den bulgarske statsministeren Plamen Oresharski vil trolig fratre i slutten av juli, etter at de politiske partiene i landet ble enige om å holde nytt valg i oktober.

 • Solgte statsobligasjoner for 5 mrd.

  Mandag erklærte regjeringen at de gir store summer til bankene i statsstøtte for å stabilisere banksystemet og har solgt statsobligasjoner til en verdi tilsvarende 5,3 milliarder kroner. Det opplyser finansdepartementet i landet.

 • Oppløser nasjonalforsamlingen

  Bulgarias president vil oppløse nasjonalforsamlingen og utpeke en overgangsregjering på grunn av landets kriserammede bankvesen, melder BBC. Fem personer er pågrepet, mistenkt for å ha bidratt til å destabilisere Bulgarias banker, gjennom blant annet rykter.

 • 50 millioner til krimkamp i Bulgaria

  Norsk politi skal samarbeide med kolleger i Bulgaria for å bekjempe økende organisert kriminalitet. Ifølge Europol vokser kriminaliteten i Bulgaria og nabolandene i et langt høyere tempo enn i noe annet område i EU.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no