NRK Meny

Bulgaria

 • Stanser lov mot korrupsjon

  Presidenten i Bulgaria, Rumen Radev, har lagt ned veto mot en ny lov mot korrupsjon. Begrunnelsen er at loven ikke er effektiv nok. Bulgaria er et av EUs mest korrupte land, og unionen har forsøkt å presse landet til å ta tak i problemet.

 • Korrupte tollere pågrepet

  Bulgarsk politi har pågrepet 33 tollere for korrupsjon og stengte søndag en travel grenseovergang til Tyrkia. Overgangen brukes hyppig av menneskesmuglere. Tollerne ble pågrepet som ledd i en omfattende politiaksjon mot smugling.

 • Trolig ny statsminister i Bulgaria

  Den bulgarske statsministeren Plamen Oresharski vil trolig fratre i slutten av juli, etter at de politiske partiene i landet ble enige om å holde nytt valg i oktober.

 • Solgte statsobligasjoner for 5 mrd.

  Mandag erklærte regjeringen at de gir store summer til bankene i statsstøtte for å stabilisere banksystemet og har solgt statsobligasjoner til en verdi tilsvarende 5,3 milliarder kroner. Det opplyser finansdepartementet i landet.

 • Oppløser nasjonalforsamlingen

  Bulgarias president vil oppløse nasjonalforsamlingen og utpeke en overgangsregjering på grunn av landets kriserammede bankvesen, melder BBC. Fem personer er pågrepet, mistenkt for å ha bidratt til å destabilisere Bulgarias banker, gjennom blant annet rykter.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no