NRK Meny
Senatet
Foto: Tasos Katopodis / AFP

Budsjettkrise i USA

Oppsummert

Det amerikanske senatet er blitt enige om en midlertidig budsjettavtale frem til 8. februar. Budsjettkrisen har ført til at statlige ansatte ikke har fått lønn og offentlige kontorer har vært stengt.

 • Budsjettet øker obligasjonsrentene

  Budsjettavtalen, som Donald Trump signerte i dag, vil gi økte renter på amerikanske statsobligasjoner. Ifølge The Wall Street Journal vil renten på ti års statsobligasjoner være 2,6 prosent i snitt i år og stige til 3,1 prosent i snitt neste år.

 • Trump har signert budsjettet

  USAs president Donald Trump har signert kongressens budsjettavtale. Dermed kan det amerikanske statsapparatet fungerer som normalt, etter å ha vært stengt i flere timer. Det var andre gang på tre uker at statsapparatet var stengt.

  Laster Twitter-innhold
 • Trump signerer budsjettavtalen

  USAs president Donald Trump signerer budsjettavtalen fredag morgen, lokal tid. Dermed kan det amerikanske statsapparatet operere som normalt etter at det har vært stengt siden midnatt, lokal tid, melder Reuters.

 • Budsjettavtale godkjent i Senatet

  Senatet i USA har godkjent en ny budsjettavtale som vil heve gjeldstaket og åpne offentlig sektor igjen. Forslaget er nå sendt til Representantenes hus.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no