Senatet
Foto: Tasos Katopodis / AFP

Budsjettavtale i USA

Oppsummert

USAs folkevalgte er enige om en budsjettavtale for resten av 2018 og unngår en ny runde med nedstengning av statsapparatet.

 • Trump vil signere budsjettavtale

  President Donald Trump vil likevel undertegne budsjettet som er vedtatt i Senatet, selv om han først truet med veto, opplyser Det hvite hus. Trump begrunnet trusselen med at det ikke er lagt inn penger til den omstridte grensemuren mot Mexico.

 • Senatet godkjenner budsjettavtale

  Senatet i USA har godkjent budsjettet for offentlige utgifter og har unngått en ny runde med nedstengning av deler av statsapparatet. Nå skal avtalen bli signert av president Donald Trump, som allerede har uttalt at han støtter avtalen.

 • USA unngår på ny nedstenging

  USAs folkevalgte er enige om en budsjettavtale for resten av 2018 og unngår en ny runde med nedstengning av statsapparatet. Faren for såkalt «shutdown» har vært overhengende etter hvert som en ny frist for budsjettenighet har nærmet seg.

 • Budsjettet øker obligasjonsrentene

  Budsjettavtalen, som Donald Trump signerte i dag, vil gi økte renter på amerikanske statsobligasjoner. Ifølge The Wall Street Journal vil renten på ti års statsobligasjoner være 2,6 prosent i snitt i år og stige til 3,1 prosent i snitt neste år.

 • Trump har signert budsjettet

  USAs president Donald Trump har signert kongressens budsjettavtale. Dermed kan det amerikanske statsapparatet fungerer som normalt, etter å ha vært stengt i flere timer. Det var andre gang på tre uker at statsapparatet var stengt.

  Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no