Hopp til innhold
Boliglån
Foto: Martin Kierstein

BSU

Oppsummert

Boligspring for ungdom - BSU - er en egen boligspareordning for unge som gir skattefradrag.

  • Høgre vil styrke BSU-ordninga

    Høgre sitt landsmøte slutta i kveld opp om to framlegg frå Høgres Studentar om å styrke ordninga bustadsparing for unge (BSU).

    Partiet ynskjer no å heve grensa for årleg sparing frå 27 500 til 35 000 kroner, og å auke den totale maksgrensa frå 300 000 til 400 000 kroner.

    – Det blir vanskelegare å kome seg inn på bustadmarknaden, og det er spesielt viktig at unge har eit trygt og godt sparealternativ, seier leiar Erlend Eikeland Uthaug i Høgres Studentar.

    – Dette er ei rettferdig ordning som sikrar at alle uansett same moglegheit til å spare til sin fyrste bustad, understrekar han.

  • Unge sparer mindre i BSU

    Folks samlede innskudd på BSU-kontoer falt med 4,4 milliarder kroner i løpet av 2022. Det er en nedgang på 8,2 prosent fra året før. Til sammen hadde privatpersoner i Norge plassert 49,1 milliarder kroner i BSU, (Boligsparing for ungdom). Det er en nedgang fra 53,5 milliarder kroner fra året før, viser tall for Statistisk sentralbyrå (SSB).

    – I 2022 registrerte vi negativ tolvmånedersvekst i BSU-sparing for andre år på rad. Første gang BSU-innskuddene falt i løpet av et år var i 2021, sier rådgiver Karl Henrik Nordbakken i SSB.

    Regelendringene de siste årene har gjort det mindre attraktivt å spare i BSU.

    – I tillegg har innskuddsrentene vært uvanlig lave i perioden. Det kan dermed tenkes at de unge vurderer alternative plasseringer av sine penger, sier Nordbakken.

    (NTB)

  • Vil stramme inn BSU-ordningen

    Regjeringen vil stramme inn BSU-ordningen til neste år. I statsbudsjettet for 2021 foreslår de å fjerne skattefordelene på inntil 5000 kroner for unge under 34 år som allerede har bolig eller kjøper bolig, skriver VG.

  • SV føreslår å avvikle BSU

    I sitt alternative statsbudsjett, føreslår SV å avvikle ordninga bustadsparing for ungdom. Dei meiner ordninga er urettferdig. Ordninga gjer at alle opptil 33 år kan spare 25.000 kroner til bustad i året, og dermed få ei skattelette på 5.000 kroner.

  • Lokale banker best på BSU-renter

    En rekke lokale banker tilbyr bedre rente på Boligsparing for ungdom (BSU) enn storbanker som Danske Bank, Nordea og DNB. BSU-rentene kan variere fra 3,00 prosent til 3,95 prosent, ifølge en ny undersøkelse fra Huseiernes Landsforbund.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no