Brua på Sjoa som kollapset
Foto: Katrine Haugen / NRK

Bru over nye E6 på Sjoa kollapset

Oppsummert

Brukollapsen ved Sjoa skyldes en alvorlig prosjekteringsfeil. Denne førte til at en skjøt ble kraftig underdimensjonert, opplyser Statens vegvesen. Allerede 8. oktober i fjor ble det oppdaget et avvik under monteringen av brua.

 • Ny bru er forsinket

  Ny Perkolo bru på E6 ved Sjoa blir ikke klar før i 2017. Etter at brua kollapset i februar har planen vært å få ferdig ny bru til åpningen av nye E6 på slutten av året. Det er prosjekterings- og godkjenningsprosessene som tar lenger tid enn tenkt.

  Bru kollapset på Sjoa
  Foto: Katrine Haugen / NRK
 • Skal sjekke trebruer etter kollaps

  Statens vegvesen setter ned et ekspertutvalg som skal gjennomgå prosjekteringsmaterialet for ti trebroer på Østlandet etter brukollapsen i Sjoa forrige uke. Mandag ble tre trebruer stengt midlertidig for å være på den sikre siden.

 • Syv broer til undersøkes

  Tre trebroer i Akershus stenges etter at E6-broa ved Sjoa kollapset onsdag. Syv andre broer i Hedmark, Akershus, Oppland og Østfold sjekkes nå av Statens vegvesen. – Vi ønsker å prioriterer sikkerheten, sier avdelingsdirektør Nils Audun Karbø.

 • Prosjekteringsfeil bak brukollaps

  Brukollapsen ved Sjoa skyldes en alvorlig prosjekteringsfeil, opplyste Statens vegvesen på en pressekonferanse i Lillehammer fredag. Feilen førte til at en skjøt som skjøter sammen to langsgående bjelker på brua ble kraftig underdimensjonert.

  Brua hadde bare 27 prosent av kapasiteten den skulle ha.
Brua hadde bare 27 prosent av kapasiteten den skulle ha.
Statens vegvesen holder pressekonferanse om årsaken til brukollapsen ved Sjoa.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no