Hopp til innhold

Britisk etteretning: Sannsynlig at 1700 soldater har overgitt seg

Britisk etteretning skriver på Twitter at det er sannsynlig at 1700 ukrainske soldater har overgitt seg til Russland i Azovstal-stålverket i Mariupol. Russland har tidligere hevdet dette antallet, mens Ukraina ikke har kommentert det.

Videre skriver det britiske forsvarsdepartementet at det ikke er kjent hvor mange ukrainske soldater som fortsatt befinner seg på innsiden av stålverket.

De skriver også at de tror det er sannsynlig at russiske styrker, etter en eventuell seier i Mariupol, vil forflytte seg for å styrke pågående operasjoner i Donbas.

– Sterk kamp fra ukrainsk side betyr at de russiske styrkene må utstyres på nytt før de kan sendes andre steder. Dette kan ta tid hvis det gjøres riktig, skriver forsvarsdepartementet, og legger til:

– Russiske hærførere er imidlertid under press for å nå Russlands operasjonelle mål. Dette betyr at Russland trolig vil flytte styrkene raskt uten god nok forberedelse, noen som vil lede til slitasje.

5 Bildet skal vise det som skal være en ukrainsk soldat i Azovstal-stålverket i Mariupol. Bildet er delt av Azovregimentet, som er kjent som en høyreekstrem milits i det ukrainske militæret.
Foto: AZOVREGIMENTET

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no