En kvinne holder det brasilianske flagget på et valgmøte for Fernando Haddad i Rio
Foto: Silvia Izquierdo / AP

Brasils president Jair Bolsonaro

Oppsummert

Høyrepopulisten Jair Bolsonaro (63) vant i 2018 presidentvalget i Brasil. Hans valgløfter innebar kamp mot korrupsjon, kriminalitet og «venstrepolitikk».

 • Brasils urfolk saksøker Bolsonaro

  Urfolksorganisasjon med 300 urfolksstammer, saksøker president Jair Bolsonaro etter at han sa at urfolket har utviklet seg og «blitt mer og mer et menneske som oss». Bolsonaro har ikke kommentert det varslede søksmålet, ifølge NTB.

 • Urfolk saksøker Brasils president

  Organisasjonen som representerer Brasils 300 urfolksstammer, saksøker president Jair Bolsonaro for rasisme etter han uttalte at de blir mer og mer menneskelige Bolsonaro har ikke kommentert det varslede søksmålet.

 • Tale om kunst ga naziassosiasjoner

  Brasils kulturminister må gå av etter en video spilt inn etter initiativ fra Bolsonaro-regjeringen for å fremme kunst med et nasjonalt og religiøst preg. Brasilianske medier oppdaget at formuleringer i talen hadde likhetstrekk med en tale holdt av Joseph Goebbels, Hitlers propagandaminister. Under talen spilles det musikk av Wagner i bakgrunnen, noe som bidro til å forsterke assosiasjonene (NTB).

 • Skuldar Bolsonaro for folkemord

  Fleire hundre urbefolkningsleiarar i Brasil skuldar president Jair Bolsonaros politikk for å vere det same som «folkemord». Dette er eit svar på planene presidenten har om å fortsette hogsten i Amazonas for å opne store område for gruvedrift.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no