Hopp til innhold

Brasils ekspresident Bolsonaro vil ikke hjem – søker turistvisum i USA

Jair Bolsonaro, som fram til årsskiftet var Brasils president, vil ikke reise hjem fra USA og har søkt om turistvisum i et halvt år.

Bolsonaro forlot hjemlandet og reiste til Florida to dager før perioden hans gikk ut og Luiz Inacio Lula da Silva tok over som Brasils leder.

Nå ønsker han å bli lenger i USA, skriver Financial Times.

– Han vil ta litt fri, tømme hodet og nyte turisttilværelsen i USA i noen måneder før han bestemmer seg for hva neste skritt blir, sier Bolsonaros advokat Felipe Alexandre til Reuters.

Tidligere denne måneden ba 41 demokrater i Representantenes hus om at ethvert amerikansk visum som Bolsonaro måtte ha, bli inndratt. De ba også president Joe Bidens administrasjon samarbeide med brasilianske myndigheters etterforskning av ekspresidenten.

Etter maktskiftet i Brasil stormet Bolsonaro-tilhengere kongressbygningen, høyesterett og presidentpalasset og tok til orde for et militærkupp for å sette valget av Lula i oktober til side.

Landets høyesterett har gått med på å etterforske Bolsonaro for mulig oppmuntring til de antidemokratiske protestene i hovedstaden Brasilia. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no