Hopp til innhold
Brann i biblioteket i Larvik
Foto: Geir Eriksen / GFOTO

Brann på Larvik bibliotek

Oppsummert

Agder lagmannsrett har oppheva tingrettens dom om brannen på Larvik bibliotek og ein mordbrann i 2019. Ein 29-åring blei i tingretten dømd til 6 års fengsel. Lagmannsretten seier at tingretten brukte lova feil då mannen blei dømd for brannene.

 • Dom om Larvik-brannar er oppheva

  Agder lagmannsrett har oppheva tingrettens dom om brannen på Larvik bibliotek. Ein 29-åring blei i tingretten dømd til 6 års fengsel for mellom annna mordbrann. Lagmannsretten seier at tingretten brukte lova feil då mannen blei dømd for brannene.

 • Dømt for mordbrannforsøk

  En 29 år gammel mann er dømt til seks års fengsel for forsøk på mordbrann etter at han satte fyr på en søppelkasse ved en bygning i Larvik. Flere personer sov i bygningen, som brant i november 2019. Han tente også på Larvik bibliotek.

  Brann i biblioteket i Larvik
  Foto: Geir Eriksen / GFOTO
 • Tiltalt for forsøk på mordbrann

  29-åringen er tiltalt for forsøk på mordbrann etter at han skal ha satt fyr på en søppelkasse ved en bygning i Larvik. Flere personer sov i bygningen som brant i november 2019. Han skal også ha tent på Larvik bibliotek (bildet), som ble totalskadet.

  Brann i biblioteket i Larvik
  Foto: Geir Eriksen / GFOTO
 • 29-åring varetektsfengslet igjen

  Han ble pågrepet for brannen i Larvik bibliotek i november i fjor, og er nå varetektsfengslet i fire nye uker. Han ville løslates, men Vestfold tingrett frykter han kan begå ny kriminalitet. Rett før bibliotekbrannen ble han siktet for fem branner.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no