Hopp til innhold
Bilder fra det russiske departementet for krisehåndtering, og Dmitry Suturin.

Brann i kjøpesenter i Sibir

Oppsummert

64 menneske er stadfesta døde etter den kraftige brannen i eit kjøpesenter i Kemerovo i Russland palmesøndag. Russiske styresmakter har starta etterforsking av brannen som truleg starta i ein kinosal i fjerde etasje på kjøpesenteret.

  • Kemerovo-guvernør går av

    Guvernøren i Kemerovo i Russland har sagt opp jobben, etter kjøpesenterbrannen som tok livet til 64 personer, melder AFP. Aman Tuleyev har hatt posisjonen siden 1997, og leverte ifølge nyhetsbyrået oppsigelsespapirene sine i dag.

  • Brannofre minnet i Kemerovo

    De 64 menneskene som omkom i brannen i et stort kjøpesenter i den russiske byen Kemerovo i Sibir søndag, ble fredag minnet med blomster, ballonger, kosedyr, lys og hvite fredsduer.

    Brannofre minnet i Kemerovo i Sibir i Russland
    Foto: Yuras Karmanau / AP
  • En arrestert etter kjøpesenterbrann

    Politiet i Russland har arrestert en av lederne av firmaet som eier kjøpesenteret som brant ned i Kemerovo sist helg, skriver Reuters. 64 mennesker døde i brannen, 41 av dem var ifølge Interfax barn.

  • Kjøpesenterbrann trolig påsatt

    Brannen på et kjøpesenter i Russland hvor 64 personer døde var trolig påsatt. Det melder det russiske nyhetsbyrået Tass. Over halvparten av de døde var barn. Da brannen startet i et lekeområde for barn fungerte verken alarm eller ventilasjonssystem.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no