Full fyr i firemannsbolig i Peder Ankers gate i Halden.
Foto: Per Øyvind Fange/NRK

Brann i Halden

Oppsummert

Ni beboere måtte evakueres fra flere boliger i Halden i Østfold etter at det brøt ut brann i et hus med fem leiligheter i trebebyggelsen i sentrum lørdag kveld. En kvinne er kjørt til legevakt. De øvrige beboerne er uskadde, opplyser politiet.

 • Etterslukking igang i Halden

  Brannvesenet i Halder driver nå med etterslukking etter brannen i et hus med fem leiligheter. De evakuerte naboene har fått vende hjem. En kvinne i 60-årene er brakt til legevakta. de øbrige beboerne fremstår som uskadde, melder Øst politidistrikt.

 • Ni personer evakuert fra nabohus

  Brannen i Halden sentrum er ennå ikke slukket, og ni personer er evakuert fra et nabohus. Fra før er en person fra huset som brenner kjørt til legesjekk. Beboere i området bes om å holde vinduer lukket på grunn av røykutviklingen.

  Det er kraftig røykutvikling fra bygningen, som ligger i nærheten av Halden stadion.
  Foto: Per Øyvind Fange/NRK
 • Bekymret for brann i Halden

  Brannvesenet har ennå ikke kontroll over brannen i et bolighus i sentrum av Halden. Politiet er bekymret at brannen skal spre seg til hus i nærheten. En kvinne måtte til legevakt med lettere røykskader. Politiet har kontroll på alle som var i huset.

 • Naboer til brann må lukke vinduer

  En person er sendt til legevakt for kontroll i forbindelse med brannen i et bolighus i Halden sentrum i kveld. Det er fortsatt mye røyk fra bygningen, og beboere i område Rødsfjellet må lukke vinduene, oppfordrer politiet.

  Laster Twitter-innhold
 • Evakuerer beboere

  Det er åpne flammer og kraftig røykutvikling fra firemannsboligen i Halden sentrum. – Vi har ikke full oversikt. Nå jobber vi med å evakuere og gjøre rede for alle beboerne, sier Terje Skaftnes ved operasjonssentralen i Øst politidistrikt til NRK. Ni personer er folkeregistrert på adressen. Huset ligger midt i en trehusbebyggelse.

  Full fyr i firemannsbolig i Peder Ankers gate i Halden.
  Foto: Per Øyvind Fange/NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no