Hopp til innhold
Tunnelbrann
Foto: Sogn brann og redning

Brann i Fjærlandstunnelen

Oppsummert

13 personar havna på sjukehus etter at ein spylebil byrja å brenne i Fjærlandstunnelen mellom Jølster og Fjærland seint på kvelden 17. april. Politiet fekk melding om brannen klokka 22.57. Pasientane fekk røykskader.

  • Rapport etter tunnelbrann klar

    Rapporten etter tunnelbrann i Fjærland i 2017 er klar. Den viser at dårlig tilrettelegging for selvredning bidro til at 13 personer ble fanget i røyken da det begynte å brenne i en feiebil inne i Fjærlandstunnelen.

  • Svar om brann i Fjærlandstunnelen

    Havarikommisjonen for transport har i dag offentliggjort sin rapport om brannen i Fjærlandstunnelen. Manglende ivaretakelse og tilrettelegging for selvredning ved gjennomføring av tunnelrenhold var skyld i at 13 trafikanter ble fanget i røyken.

  • Kan ha funne brannårsaka

    Årsaka til brannen i den nesten nye feiebilen som tok fyr i Fjærlandstunnelen i midten av april kan ha vore oljelekkasje som følgje av teknisk svikt, skriv Porten.no. Dette kjem fram i den førebelse konklusjonen til politiet. – Det har vore ei form for oljelekkasje frå feiebilen. Det meiner vi bestemt ut ifrå opplysningar frå føraren, seier lensmann Knut Skurtveit i Jølster til Porten.no

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no