POLAND FIRE ESCAPE ROOM
Foto: MARCIN BIELECKI / Epa

Brann i escape room i Polen

Oppsummert

Fem tenåringer omkom og en mann ble alvorlig skadd da det brøt ut brann i et såkalt «escape room» i byen Koszalin nord i Polen.

 • Dørhåndtak i escape room var fjerna

  De fem tenåringsjentene som døde i en brann i et escape room i Polen, hadde ingen mulighet til å komme seg ut av rommet. – Å finne dørhåndtaket var en del av spillet. Vinduene var spikret igjen med gipsplater, sier talsmann Ryszard Gasiorowski.

 • Mann siktet etter escape room-brann

  Eieren av escape room-anlegget som ble rammet av brann i Polen i helgen, er siktet i forbindelse med ulykken. Den siktede 28-åringen er anklaget for «med hensikt å ha skapt brannfare og for utilsiktet å ha forårsaket flere personers død i en brann»,

 • Polen stenger flere «escape rooms»

  Brannmenn i Polen har sjekket 178 såkalte «escape rooms» etter at fem tenåringer døde i en brann nord i Polen fredag. Av de 178 stedene som ble sjekket fant myndighetene feil på 129 av dem, 13 ble stengt på dagen, melder Reuters.

 • Gasslekkasje kan ha vært brannårsak

  En gasslekkasje i varmeanlegget var årsaken til brannen i et såkalt escape room i Koszalin i Polen, mener etterforskere. Fem tenåringsjenter omkom i brannen. Tidligere har brannmannskaper sagt at et dårlig elektrisk anlegg kan ha vært årsaken.

  Utenfor huset som brant i Koszalin i Polen
  Foto: Agencja Gazeta / Reuters
 • Elektrisk anlegg var brannårsak

  Brannmannskaper mener elektrisk anlegg av dårlig kvalitet og dårlig sikkerhet førte til brannen i et «escape room» i Koszalin i Polen fredag. Fem tenåringer døde av røykforgiftning.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no