Hopp til innhold
Boligblokk Kristiansand
Foto: Morten Rosenvinge / NRK

Bostøtte

Oppsummert

Arbeiderpartiet forslår å øke bostøtten med 100 millioner kroner i 2019, på toppen av regjeringens prisjustering. I alt 2,9 milliarder er satt av til bostøtte i 2019.

  • Fortsatt mulig å søke om bostøtte

    De som ikke søkte om bostøtte i desember, kan fortsatt søke om dette selv om fristen er gått ut. Bostøtten er utvidet for å gi flere hjelp til strømregningen.

    – Det var ganske kort tid fra reglene ble endret før jul til søknadsfristen om bostøtte for desember gikk ut ved nyttår. Derfor er det god grunn til å ta imot søknader i etterkant, sier kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

    Bostøtten er midlertidig utvidet i desember, januar og februar. Det er anslått at om lag 50.000 flere kan få bostøtte med utvidelsen.

    Støtten for desember ble utbetalt 19. januar og utløste også en ekstrautbetaling på minst 1.500 kroner. Gram tror langt flere enn dem som søkte, kan ha rett på bostøtte i denne perioden.

    For januar var det rundt 12.000 flere søknader enn i desember.

    – Jeg vil at så mange som mulig av dem som har rett på bostøtte i denne perioden, faktisk skal få det. Derfor har jeg bedt Husbanken ta imot søknader etter fristen. Dette skal de gjøre helt frem til 1. april 2022, sier Gram.

  • 15.000 flere husstander fikk bostøtte i januar

    I januar fikk 86.000 husstander utbetalt i snitt 2.841 kroner i bostøtte, i tillegg til en ekstrautbetaling på 1.500 kroner for høye strømutgifter. Sammenlignet med desember 2021 økte antall husstander som fikk utbetalt bostøtte i januar, med nesten 15.000, opplyser Husbanken. Det tilsvarer en økning på om lag 21 prosent.

    Økningen skyldes i stor grad Stortingets vedtak om en midlertidig styrking av bostøtten på grunn av de høye strømprisene.

  • Ap vil øke bostøtten med 100 mill

    En prisjustering fra regjeringen på nær 100 millioner kroner i budsjettforslaget for neste år, høynes med ytterligere 100 millioner kroner til 2,9 milliarder kroner når Ap legger fram sitt alternative forslag til statsbudsjett tirsdag, ifølge NTB.

  • Uføre kan miste bostøtte

    Mange uføre i Oslo risikerer å miste bostøtten og måtte betale hele husleia selv etter at Husbanken innførte nye inntektsgrenser, skriver Dagsavisen. Med de nye grensene kan en enslig 100 prosent ufør person tjene 19 046 kroner i måneden før bostøtten faller bort.

  • Vil forbedre bostøtten

    Regjeringen foreslår å endre bostøtteordningen. – Vi forbedrer bostøtten slik at de som har lav inntekt kan få bedre hjelp til å beholde et godt og trygt sted å bo, sier Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner til NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no