Hopp til innhold
Reidar Osen i rettssak
Foto: Bjørnar Morønning / NTB

Bortføringen av Reidar Osen

Oppsummert

I desember 2015 ble Reidar Osen brutalt overfalt i Bergen sentrum. Først i 2019 så politiet saken i sammenheng med bortføringen av Petter Slengesol. To polske menn er dømt for grovt gran i Gulating lagmannsrett i 2021.

 • Ankene i Osen-saken er avvist

  Høyesterett har avvist ankene fra to polske menn som ble dømt for overfallene av Reidar Osen og Petter Slengesol, melder TV2. De to mennene ble dømt for grovt ran i Gulating lagmannsrett i 2021. Den ene ble dømt til fengsel i fem år og fire måneder og den andre til fengsel i fem år og åtte måneder. – Jeg er selvsagt fornøyd med at saken nå endelig er enstemmig er avgjort i Høyesterett og at Høyesterett har fått med seg alvoret i sakene, sier Reidar Osen til TV 2.

  Reidar Osen
  Foto: Valentina Baisotti / NRK
 • Anker Osen-dommer

  To polske menn, som er dømt for grovt ran av Reidar Osen og Petter Slengesol i Bergen, anker dommene til Høyesterett. De mener den utmålte straffen er for streng, skriver BT. De to ble dømt til fengsel i henholdsvis fem år og fire måneder og to og et halvt år i lagmannsretten.

 • Dømt for grovt ran i lagmannsretten

  To menn fra Polen er dømt til fengsel i mer enn fem år for grovt ran av Reidar Osen og Petter Slengesol. Det er klart etter at Gulating lagmannsrett har forkastet anken fra de to, skriver BA.

  Den ene av de to mennene får straffen sin utvidet fra to og et halvt år til fem år og åtte måneders fengsel.

  De to må også betale 670.000 kroner i erstatning til Slengesol og nærmere 500.000 kroner til Osen.

 • Forkastar anke- dommen blir ståande

  I fjor blei ein mann i Bergen tingrett dømt for grovt ran mot Petter Slengesol og Reidar Osen. Ein annan mann blei dømt for Slengesol-ranet, men gjekk fri for ranet mot Osen. Saka blei anka og var oppe i Gulating lagmannsrett i slutten av oktober. No har lagmannsretten forkasta anken, og det fører til at dommen blir ståande, melder Bergensavisen.

 • Mann godtar straff i Osen-saken

  Den tredje som ble tiltalt etter overfallene på Reidar Osen og Petter Slengesol i Bergen, har vedtatt fengselsstraffen på tre og et halvt år.

  Den polske 38-åringen fikk strafferabatt, blant annet på grunn av han tilsto alt etter tiltalen og at han i mellomtiden hadde sonet en annen dom. I Hordaland tingrett ba han også de to ofrene om unnskyldning for overfallene i 2015.

  – Min klient godtok dommen da han fikk den forkynt, sier forsvarsadvokat Øivind Sterri til Bergensavisen.

  Mannen er den tredje som dømmes for de svært grove overfallene i Bergen for snart seks år siden. Foruten fengselsstraffen ble 38-åringen også dømt til å betale de to ofrene til sammen 1.268.068 kroner i oppreisning og som erstatning for økonomiske tap.

  Mannen ble utlevert fra Island til Norge i vår. Han ble pågrepet etter at det ble funnet DNA fra ham på Osens bukse.

  (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no