NRK Meny
Borgerlige samtaler torsdag i statsministerboligen
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Borgerlige regjeringssamtaler

Oppsummert

De fire borgerlige partiene skal møtes til nye samtaler onsdag, men avstanden er stor. Venstre og KrF ønsker regjeringssamarbeid med Høyre, men uten Frp. Statsminister Erna Solberg sier det ikke er satt noen tidsfrist for når partiene skal bli enige.

  • KrF evaluerer dårlig valgresultat

    KrF vil bruke både interne og folk utenfra til å evaluere partiets dårlige valgresultat. Analysen skal være klar i november. Partiets landsstyre som er samlet i dag holder fast ved at det er utelukket å gå inn i regjering med Fremskrittspartiet.

  • KrF manglet 230 stemmer i Østfold

    Line Henriette H. Hjemdal og KrF manglet over 6300 stemmer for å få et distriktsmandat fra Østfold, men bare 230 for å få et utjevningsmandat, skriver avisa Dagen. Det er omtrent halvparten av stemmene Partiet De Kristne fikk i fylket.

  • Hareide: – Løftene står ved lag

    Knut Arild Hareide sier han ikke har ombestemt seg i spørsmålet om regjeringssamarbeid med Frp, som han utelukket i valgkampen. – Mitt råd er klart: Vi skal gjøre det vi sier, og vi skal si det vi gjør, sier han til KrFs landsstyremøte.

De fire borgerlige partiene har i kveld sittet sammen i statsministerboligen for å diskutere mulige samarbeidsformer. Møtet startet kl. 19, og ble avsluttet like etter kl. 20.30.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no