Hopp til innhold

Borgarsyssel museum

  • Vil bevare ingeniørboligen

    – Den såkalte ingeniørboligen ved Borgarsyssel museum bør bevares, fordi den har lokalt høy verneverdi for Sarpsborg. Det mener fylkeskonservatoren i Østfold. Østfoldmuseene ønsker å rive huset i Borregaardsveien 5, fordi det er dyrt å sette det i stand. Museet vil prioritere arbeiderboligen, St. Olav voll. Arkitekt hos fylkeskonservatoren, Andreas Ebeltoft, mener begge må bevares for å vise Borregaard fabrikkers tidligere boligpolitikk.

    Vil rive hus på Borgarsyssel
    Foto: Anne Ognedal / NRK
  • Uenighet om ingeniørboligen

    Styret ved Borgarsyssel museum og Østfoldmuseenes styre blir ikke enige om hva som skal skje med Ingeniørboligen ved Borgarsyssel museum. Borgarsyssels styre ønsker å selge villaen. Direktør Gunn Mona Ekornes ved Østfoldmuseene mener tomten huset står på er historisk viktig, og at ingen trolig ønsker å kjøpe huset.

    Ingeniørboligen, Borgarsyssel museum
    Foto: Birger Kjølberg / NRK
  • Vet ikke om de får solgt

    Det er anslått at det vil koste 13 millioner kroner å restaurere den verneverdige ingeniørboligen i Sarpsborg. I går vedtok stiftelsen Borgarsyssel museum at huset skal selges. Men styreleder i stiftelsen, Carl-Einar Kure, vet ikke om det er mulig å selge huset: – Det eneste vi vet er at det er et par personer som har markert sin interesse for å se om det er mulig. Går det ikke, så går det ikke.

    Thomas Winther og Carl-Einar Kure
    Foto: Marianne Løkkevik Ekeberg/NRK
  • Vil selge Ingeniørboligen

    Styret i Borgarsyssel Museum sier nei til å rive den verneverdige ingeniørboligen i Sarpsborg. Direktøren for Østfoldmuseene har gått inn for riving, men det er det lokale museumsstyret som avgjør. Det blir for dyrt for museet å sette huset i stand, men et enstemmig styre ønsker at det skal selges istedetfor å rives.

    Ingeniørboligen, Borgarsyssel museum
    Foto: Birger Kjølberg / NRK
  • Vil rive verneverdig hus

    Direktøren for Østfold-museene går inn for å rive den verneverdige ingeniørboligen ved Borgarsyssel museum i Sarpsborg. Museumsdirektør Gunn Mona Ekornes mener det blir for dyrt å sette huset i stand, fordi forfallet er stort. Om kort tid skal det lokale museumsstyret ved Borgarsyssel bestemme skjebnen til ingeniørboligen.

    Vil rive hus på Borgarsyssel
    Foto: Anne Ognedal / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no