Ein mann vandrar i ruinar øydelagd i Jemen-krigen
Foto: Mohammed Huwais / AFP

Borgarkrigen i Jemen

Oppsummert

Konflikten i Jemen blir av FN kalla verdas største humanitære krise. Amnesty har bedt om at vestlege land stansar salet av våpen til partane i Jemen-krigen. Saudi-Arabia har støtte frå land som USA og Storbritannia til å krige mot Houthi-opprørarane.

 • Saudisk angrep mot Sanaa i gang

  Den Saudi-ledede koalisjonen sier de har startet en operasjon mot militære posisjoner i den jemenittiske hovedstaden Sanaa, melder statskanalen i Saudi-Arabia lørdag, ifølge Reuters. Målene inkluderer områder med luftvern og missildepoter.

 • Barnesoldater i Jemen

  Det er barnesoldater på begge sider i Jemen, opplyser en jemenittisk menneskerettsgruppe og ber vestlige land slutte å selge våpen til alle parter i konflikten. Ifølge en rapport er over 1.000 barn rekruttert eller brukt til militære formål i 2018.

 • Partene i Jemen møttes

  Representanter for Jemens regjering og Houthi-opprørerne har møttes for første gang på fem måneder for å drøfte tilbaketrekking av styrker fra Hodeida.

 • Emiratene trapper ned i Jemen

  De Forente arabiske emirater sier de vil redusere antall soldater i Jemen, og at de heller vil søke en fredelig løsning. Krigen mot Houthi-bevegelsen i Jemen, ledet av Saudi-Arabia, har kostet over 90.000 mennesker livet, ifølge organisasjonen ACLED.

 • Økning i antall koleratilfeller

  Det er registrert over 460.000 tilfeller av kolera i Jemen så langt i år, ifølge FN. Det tilsvarer en kraftig økning fra 380.000 tilfeller for hele 2018, melder nyhetsbyrået AP.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no