Ein mann vandrar i ruinar øydelagd i Jemen-krigen
Foto: Mohammed Huwais / AFP

Borgarkrigen i Jemen

Oppsummert

Konflikten i Jemen blir av FN kalla verdas største humanitære krise, med over 100.000 døde. Saudi-Arabia har støtte frå land som USA og Storbritannia til å krige mot Houthi-opprørarane. Ifølgje FN er 24 millionar menneske avhengige av naudhjelp.

 • FN: Luftangrep i Jemen har sunket

  Jemen har de to siste ukene opplevd langt færre luftangrep enn tidligere i krigen, sier FN til AFP. De siste ukene har det vært perioder på hele 48 timer uten luftangrep for første gang siden krigen begynte.

 • Stadig flere flykter i Jemen

  Tusener flykter igjen fra kamper i Al Dhaela-provinsen i Jemen. Norges Røde Kors sier mange må flykte gjennom områder som er minelagte. Skiftende frontlinjer, våpenrester og stengte sykehus gjør at mange ikke klarer å skaffe mat eller få helsehjelp.

 • Måtte stenge sykehus i Jemen

  Et sykehus drevet av Leger Uten Grenser i Mocha i Jemen er stengt etter at det ble delvis ødelagt i et luftangrep. Rundt 35 ansatte og 30 pasienter befant seg på sykehuset da det ble truffet av drone- og rakettangrep. Åtte mennesker ble drept like ved.

 • Over 100.000 døde i Jemen

  Krigen i Jemen har tatt livet av over 100.000 personer siden Saudi-Arabia gikk til krig mot Houthi-opprørerne våren 2015, ifølge tall fra ACLED, som analyserer og samler data om politisk vold og protester i verden. Til nå i 2019 er 12.000 ofre drept.

 • Deler makten sør i Jemen

  Jemens internasjonalt anerkjente regjering og separatistene i Det sørlige overgangsrådet er enige om avtale for å stanse krigføringen sør i landet. De to er begge allierte med den saudiledede koalisjonen som kriger mot jemenittiske houthi-opprørerne.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no