Ein mann vandrar i ruinar øydelagd i Jemen-krigen
Foto: Mohammed Huwais / AFP

Borgarkrigen i Jemen

Oppsummert

Konflikten i Jemen blir av FN kalla verdas største humanitære krise. Amnesty har bedt om at vestlege land stansar salet av våpen til partane i Jemen-krigen. Saudi-Arabia har støtte frå land som USA og Storbritannia til å krige mot Houthi-opprørarane.

 • Bomber i Jemens hovedstad

  Kampfly fra Saudi-Arabias militærallianse har bombet en rekke mål i og rundt Jemens hovedstad Sana etter at Houthi-militsen angrep en saudiarabisk oljeledning, det melder AFP. Minst seks mennesker skal være drept, mens over 40 personer er såret.

 • Luftangrep i Jemen

  Det har vore fleire luftangrep i den Houthi-kontrollerte hovudstaden Sana i Jemen, ifølgje vitne og opprørarar. Det er uvisst om sivile er råka av luftangrepa torsdag. Vitne seier til Reuters at luftangrepa har treft ni militære mål.

 • Fredssamtaler om Jemen

  Representanter for regjeringen i Jemen og Houthi-opprørerne i Jemen møtes i dag i Jordan for samtaler. Dette skjer samtidig som FN rapporterer om tilbaketrekning fra havner i landet. I morgen blir en høring i FNs sikkerhetsråd om situasjonen i Jemen.

 • Jemen: Tilbaketrekking i gang

  Den varsla tilbaketrekkinga frå hamner i Jemen er i gang, stadfestar FN. Houthi-opprørarane i landet sa i går at dei skulle starte tilbaketrekkinga, men skulda samtidig den saudiske koalisjonen for å ikkje følge opp fredsavtalen partane har signert.

 • Ber FN presse på for fredsavtale

  Houthi-opprørarane i Jemen ber FN legge press på den saudiske koalisjonen for å oppfylle fredsavtalen. Det er opprørsleiaren som seier dette til al-Masirah TV, skriv Reuters. Avtalen blei forhandla fram i fjor, men er forsinka med fleire månader.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no