Ein mann vandrar i ruinar øydelagd i Jemen-krigen
Foto: Mohammed Huwais / AFP

Borgarkrigen i Jemen

Oppsummert

Konflikten i Jemen blir av FN kalla verdas største humanitære krise. Amnesty har bedt om at vestlege land stansar salet av våpen til partane i Jemen-krigen. Saudi-Arabia har støtte frå land som USA og Storbritannia til å krige mot Houthi-opprørarane.

 • USA i samtaler med Houthi-militsen

  Trump-regjeringen har innledet samtaler med Houthi-opprørerne i Jemen, sier USAs viseutenriksminister for Nære Østen, David Schenker, skriver AFP. Oppørerne har siden mars 2015 har vært under angrep fra en saudiledet, USA-støttet koalisjon.

 • FN kritiserer vestlige land

  USA, Storbritannia og Frankrike kan være medskyldige i krigsforbrytelser i Jemen ved å bistå den saudiledede koalisjonen med våpen og etterretning, ifølge ny FN-rapport, skriver NTB. Situasjonen i Jemen beskriver som uholdbar i rapporten.

 • Mange drept i kamper i Jemen

  Over 100 personer skal ha blitt drept i Jemen da den saudi-ledede koalisjonen uførte et luftangrep mot en interneringsleir i byen Dhamar, melder Røde Kors. Koalisjonen sier de angrep et militært mål hvor Houthi-militsen hadde droner og missiler.

 • Minst 60 drept i angrep i Jemen

  Minst 60 mennesker er drept i et saudiarabisk flyangrep på en fangeleir utenfor Jemens hovedstad Sana, sier houthi-opprørerne, Angrepet var rettet mot et universitet i byen Dhamar, som opprørerne bruker til å huse tilfangetatte regjeringssoldater.

 • Emiratene bombet styrker i Aden

  De forente arabiske emirater bekrefter at de står bak flyangrep mot havnebyen Aden sør i Jemen. «Terrormilitser» var målet, heter det fra Abu Dhabi. Den jemenittiske regjeringen sa torsdag at minst 30 regjeringssoldater ble drept i et angrep i Aden.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no