Ein mann vandrar i ruinar øydelagd i Jemen-krigen
Foto: Mohammed Huwais / AFP

Borgarkrigen i Jemen

Oppsummert

Konflikten i Jemen blir av FN kalla verdas største humanitære krise, med over 100.000 døde. Saudi-Arabia har støtte frå land som USA og Storbritannia til å krige mot Houthi-opprørarane. Ifølgje FN er 24 millionar menneske avhengige av naudhjelp.

 • Semje om fangeutveksling i Jemen

  Utsendingar frå styresmaktene i Jemen og Houthi-militsen er samde om ein plan for å utveksle fangar, i fylgje FN sin Jemen-utsending. Det skriv NTB. Dei to partane i krigen i Jemen skal etter planen utveksle om lag 16.000 fangar.

 • Dødstallene i Jemen stiger

  Minst 111 soldater er bekreftet drept etter et rakettangrep i Jemen lørdag kveld. Dødstallene stiger stadig etter angrepet som traff en moské i en militærbase. Houthiopprørere anklages for å stå bak angrepet.

 • Dødstallene stiger i Jemen

  Minst 100 soldater ble drept i et angrep mot en moské på en militærbase i Marib-provinsen i Jemen lørdag kveld. Houthiopprørere anklages for å stå bak angrepet.

 • Over 80 døde i Jemen

  Minst 80 soldatar blei drepne i rakettangrepet mot moskeen i ein militærleir i Marib-provinsen i Jemen, melder AFP. Militæret i landet seier at det er den iranskstøtta sjiamuslimske Houthi-rørsla som står bak angrepet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no