NRK Meny
Bompenger
Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Bompenger på norske veier

Oppsummert

Bompengeprosjekter nedbetales i snitt to år før tida, viser en gjennomgang av 80 bompengeprosjekter, melder Statens Vegvesen. Årsaken er at de fleste prosjektene hadde høyere trafikk en antatt.

 • Stenger bomstasjoner

  Alle de tre bomstasjonene på E18 i Aust-Agder, settes ut av drift kl. 12.00 i dag. På 16 år er 2 milliarder kroner samlet inn, og dette har finansiert bygging av E18 Grimstad-Kristiansand, E18 Brokelandsheia-Vinterkjær og noen gang- og sykkelveier.

  Bomstasjon
  Foto: Svein Sundsdal / NRK
 • Kutter bompengegjelden med 500 mill.

  Rundt 30 bompengeprosjekter i Norge får kuttet gjelden med en halv milliard, for å sette fart på regjeringens bompengereform, som skal redusere antallet selskaper fra dagens 60 til fem regionale selskaper. Det betyr lavere utgifter for bilistene.

 • Nytt bompengeselskap for 5 fylker

  Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen undertegnet i dag en ny bompengeavtale med Sørvest Bomvegselskap AS, som med dette blir det regionalt bompengeselskap for fem fylker på Sør- og Vestlandet.

 • Økt trafikk tross nye bomstasjoner

  Til tross for at det skal settes opp 38 nye bomstasjoner på Nord-Jæren neste år, er det ventet at biltrafikken vil øke med 11 prosent fram mot 2030. Det viser beregninger utført av Statens vegvesen

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no