NRK Meny
Nødetatene ved den britiske skolen i Stavanger
Foto: Morten Nesvik / NRK

Bombetrusler mot skoler

Oppsummert

Tirsdag formiddag kom det bombetrusler mot både en skole i Stockholm og i Stavanger. Begge er britiske skoler. Ved skolen i Stavanger er bombetrusselen avblåst etter søk, mens politiet undersøker skolen i Stockholm.

 • Bombetrusler mot tre osloskoler

  Politiet etterforsker trusler som er ringt inn til tre skoler i Oslo. De er vurdert til å være uspesifikke. Politet er i dialog med skolene Persbråten, Ullern og Akademiet videregående skoler. Bare ved Persbråten er elevene evakuert.

 • Bombetrugslar var retta mot fleire

  Også denne gongen har fleire britiske skular fått bombetrugsler samstudens. – Eg har forstått at andre britiske skular i Europa også har fått slike trugslar. Nøyaktig kva skular veit eg ikkje no, seier innsatsleiar i politiet Vidar Olsen

 • Britiske skoler i flere land truet

  I tillegg til skoler i Sverige og Norge har også en en skole i Ungarn fått bombetrusler mot seg i dag. Alle de tre er britiske skoler. I Stavanger er bombetrusselen avblåst, mens i de andre landene er situasjonen fortsatt uavklart, ifølge Expressen.

 • Har ikke gjort funn på skole

  – Nødetater har rykket ut, og området er undersøkt uten at det ble funnet noe mistenkelig. Situasjonen anses som avklart, sier Jon Dagsland, informasjonsansvarlig i politiet i Stavanger til Aftenbladet. Bombetrusselen ble ringt inn i formiddag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no