Hopp til innhold
Mottakere av brevbomber
Foto: MARTIN BUREAU / AFP

Bomber sendt til Trumps kritikere

Oppsummert

Amerikansk politi har arrestert 56 år gamler Cesar Sayoc fra Florida. Han er mistenkt for å ha sendt et stort antall hjemmelagde rørbomber til til ledende demokrater og Trump-kritikere. Ingen av bombene har eksplodert.

 • Florida-mann sendte brevbomber

  Cesar Sayoc (57) innrømmet torsdag i en rettssal i Florida at det var han som sendte en rekke brevbomber til president Donald Trumps politiske motstandere og til TV-kanalen CNN i fjor høst, melder AP. Bombene spredte frykt, men ingen ble skadet.

 • Bombesikta er varetektsfengsla

  Cesar Sayoc, mannen som er skulda for å ha sendt røyrbomber til ei rekke amerikanske samfunnstoppar, er varetektsfengsla i New York. Han blir ikkje sett fri mot kausjon. Sayoc risikerer nesten 50 år i fengsel dersom han blir kjent skuldig.

 • Brevbombemistenkt i retten

  Mannen som politiet har peika ut som han som stod bak brevbombene til fleire profilerte demokratar, Cesar Sayoc, vert framstilt for retten i dag, skriv Reuters. Påtalemakta meiner han skal bli halden fengsla utan moglegheit for å bli kausjonert ut.

 • Pakkebomber i retten

  Mannen som anklages for å ha sendt pakkebomber til ledende demokrater og Trump-kritikere, blir mandag fremstilt for retten i Florida. Cesar Sayoc ble pågrepet etter at etterforskere knyttet ham til pakkebombene ved hjelp av fingeravtrykk og DNA.

  Cesar Sayoc
  Foto: AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no