Bombefunn på Vallø
Foto: ARNE MARTHINSEN / NRK

Bombefunn i Tønsberg

Oppsummert

Det er funnet i alt åtte bomber på Vallø utenfor Tønsberg siden mars i fjor. Området ble utsatt for kraftig bombing av britiske fly under krigen.

 • Skal destruere bomben

  Forsvaret har bygget en stor voll rundt bomben på Vallø i Tønsberg. – Målet er å destruere bomben der den ligger, ved å forsøke å skyte tennmekanismen i bomben i stykker, opplyser politiet. Bomben stammer fra 2. verdenskrig, og ble funnet fredag.

  Bomben ligger på bakken.
  Foto: Politiet
 • Evakuerer Vallø

  I dag blir beboerne på Vallø utenfor Tønsberg nok en gang evakuert. Forsvaret skal uskadeliggjøre en bombe fra andre verdenskrig som ble funnet i forrige uke. Evakueringen skjer klokken 10 og forsvaret begynner å jobbe med bomba klokken 12. Det blir laget en sikkerhetsavstand på 900 meter fra bomben.

 • Ny evakuering på Vallø

  Politiet i Tønsberg evakuerer Vallø i morgen formiddag. Årsaken er at nok en bombe fra andre verdenskrig skal uskadeliggjøres. Bomben, som er på 250 kilo, ble funnet før helgen.

 • Bombe på 250 kilo funnet

  Forsvaret skal vurdere om bomben fra andre verdenskrig på Vallø i Tønsberg kan ligge til over helgen før den uskadeliggjøres. Folk må foreløpig ikke evakueres, ifølge politiet. Det er funnet flere bomber i området tidligere.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no