Bombefunn på Vallø
Foto: ARNE MARTHINSEN / NRK

Bombefunn i Tønsberg

Oppsummert

Det er funnet i alt åtte bomber på Vallø utenfor Tønsberg siden mars i fjor. Området ble utsatt for kraftig bombing av britiske fly under krigen.

 • Detonerer mine på Vallø

  Forsvaret er på stedet og forbereder seg til å detonere minen. Den vil bli detonert mellom klokka 20.30 og 21.30. Politiet opplyser at selv om dette er en liten mine, så vil det kunne høres et smell. Det er en sikkerhetssone på 100 meter på stedet.

 • Funn av mine på Vallø

  Det er funnet en antipersonellmine på Vallø i Tønsberg, opplyser politiet. Forsvaret er varslet. Det er oppretta en sikkerhetssone på 100 meter fra funnstedet, men det er ikke snakk om evakuering.

 • Skal destruere bomben

  Forsvaret har bygget en stor voll rundt bomben på Vallø i Tønsberg. – Målet er å destruere bomben der den ligger, ved å forsøke å skyte tennmekanismen i bomben i stykker, opplyser politiet. Bomben stammer fra 2. verdenskrig, og ble funnet fredag.

  Bomben ligger på bakken.
  Foto: Politiet
 • Evakuerer Vallø

  I dag blir beboerne på Vallø utenfor Tønsberg nok en gang evakuert. Forsvaret skal uskadeliggjøre en bombe fra andre verdenskrig som ble funnet i forrige uke. Evakueringen skjer klokken 10 og forsvaret begynner å jobbe med bomba klokken 12. Det blir laget en sikkerhetsavstand på 900 meter fra bomben.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no