Hopp til innhold
Dzjokhar Tsarnajev dømt for Boston maraton-terror
Foto: Ap

Bombeangrep mot Boston maraton

Oppsummert

Dzjokhar Tsarnajev (21) er dømt til døden for terrorangrepet mot Boston maraton i 2013. Tre mistet livet, og 264 ble såret i angrepet da to bomber eksploderte i målområdet.

 • Domstol opphevet dødsdommen

  En amerikansk ankedomstol har opphevet dødsdommen til Dzjokhar Tsarnajev, som var med på å utføre terrorangrepet mot Boston Maraton i 2013. Avgjørelsen betyr at det må holdes en ny rettssak for å avgjøre straffeutmålingen, skriver Reuters.

 • Boston-bomberen vil ha ny rettssak

  Dzjokhar Tsarnajev, som for to uker siden ble dømt til døden for angrepet mot Boston Marathon i 2013, har bedt rettsvesenet om å behandle saken mot ham på nytt. Tsarnajevs advokater leverte en foreløpig begjæring om gjenopptakelse mandag.

 • Lovprisa Allah i dødsstraff-tale

  Det var i ein fem minutt lang tale at Boston-bombaren Dzhokhar Tsarnaev (21) sa unnskuld til offer og etterlatne. I talen kom han også med referansar og lovprising av Allah. Ein ankesak er venta, ettersom dødsstraff-saker i USA automatisk blir anka.

 • Boston-bombar bad om orsaking

  Boston-bombaren Dzhokhar Tsarnaev (21) bad om orsaking til pårørande og etterlatne før han i dag fekk forkynt dødsdommen sin for det dødelege åtaket. – Eg er lei meg for liva eg har teke, for lidinga eg har påført dykk og for den uopprettelege skaden eg har gjort, sa Tsarnaev.

  Dzhokhar A. Tsarnaev
  Foto: Robin Young / Ap
 • Venn av Boston-bomberne dømt

  En venn av de to mennene som var involvert i bombeangrepene på Boston Marathon i 2013, er dømt til fengsel i 3,5 år. Mannen er funnet skyldig i å ha fjernet en ryggsekk med tomme fyrverkeri-beholdere fra rommet til bombemannen Dzjokhar Tsarnajev.

Juryen besluttet fredag å idømme Dzjokhar Tsarnajev (21) dødsstraff ved giftsprøyte.
DIREKTE: dom i Boston terrorsaken
Dommen faller etter Boston-terror

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no