NRK Meny
Politiet i Istanbul sperret av store området av det historiske sentrumet av byen
Foto: BULENT KILIC / Afp

Bombeangrep i Istanbul

Oppsummert

Tirsdag 6. januar 2015 ble en politistasjon midt i Istanbul i Tyrkia rammet av et angrep. Angrepet ble gjennomført av en kvinnelig selvmordsbomber. 16. januar ble det kjent at kvinnen var enke etter en norsk jihadist som ble drept i Syria i desember.

 • Tysker døde etter Istanbul-angrep

  – Jeg kan bekrefte at en kvinne som ble såret i Istanbul-angrepet, døde tirsdag på et sykehus i Berlin, sier en talsmann for politiet i den tyske hovedstaden. Totalt elleve tyskere mistet livet i terrorangrepet, som knyttes til terrorgruppen IS.

 • Istanbul-terror: – Syv er pågrepet

  Syv personer er pågrepet i forbindelse med selvmordsbomben i Istanbul tirsdag, opplyser Tyrkias innenriksminister. Ti tyske turister ble drept og over 15 ble såret, deriblant en nordmann, da en selvmordsbomber sprengte seg på Sultanahmet-plassen.

 • Norsk jihadist var terrorsiktet

  Den norske jihadisten var siktet av PST etter terrorparagrafen før han skal ha blitt drept i et bombeangrep i fjor desember. Først skal nordmannen ha vært tilknyttet al Nusrafronten, før han ble en del av IS sommeren 2014.

 • Enke og norsk jihadist gift i fjor

  Enken som skal ha sprengt seg selv i luften i Istanbul, giftet seg i fjor enten i Istanbul eller i Syria med en norsk jihadist. De to skal ha reist til Syria sammen for å bli med i terrorgruppa Den islamske stat (IS).

Bombeangrepet i Istanbul

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no