Hopp til innhold
Eksplosjon i Ankara
Foto: EROL UCEM / Afp

Bombeangrep i Ankara

Oppsummert

Flere titalls mennesker ble drept i et selvmordangrep i Tyrkias hovedstad Ankara søndag. Tilstanden er kritisk for flere av de skadde. To selvmordsbombere er identifisert. Fire personer knyttet til Ankara-angrepet er pågrepet i sørøst i Tyrkia.

 • – Bombeangrep var hevnaksjon

  Kurdistans frihetsfalker (TAK) skriver på sin nettside at bombeangrepet i Ankara var en hevnaksjon for den tyrkiske regjeringes operasjoner sørøst i landet siden juli. Den sørøstlige delen av Tyrkia består i hovedsak av kurdere.

 • Tar på seg skyld for Ankara-angrep

  Kurdistans frihetsfalker (TAK), en utbrytergruppe av PKK, har tatt på seg skylden for bombeangrepet i Ankara søndag kveld der minst 37 mennesker ble drept.

 • 47 pågrepet i antiterroraksjoner

  Tyrkisk politi har pågrepet 47 personer, blant dem advokater, i antiterroraksjoner flere steder i landet. Det statlige nyhetsbyrået Anadolu viste til at aksjonene var rettet mot folk med forbindelser til det forbudte kurdiske arbeiderpartiet PKK.

 • 20 pågrepet i PKK-aksjoner i Tyrkia

  Tyrkisk politi har pågrepet 20 personer, blant dem advokater, i flere aksjoner i Istanbul, mistenkt for å ha tilknytning til det forbudte kurdiske arbeiderpartiet PKK. Tyrkiske myndigheter har siden juli i fjor sommer trappet opp kampen mot PKK

 • Fire drept i sammenstøt i Tyrkia

  En politibetjent og tre militante ble drept i et sammenstøt mellom tyrkiske sikkerhetsstyrker og kurdere sørøst i Tyrkia tirsdag, ifølge lokale myndigheter. Sammenstøtet skjedde under portforbudet. Innsatsen mot PKK er styrket etter angrepet søndag.

Tyrkia-korrespondent Kristin Solberg forteller at bilbomen i Ankara føyer seg inn i en rekke av lignende angrep i løpet av de siste månedene.
Flere er drept etter en eksplosjon i Tyrkias hovedstad Ankara.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no