Hopp til innhold

Bollestad kritisk til regjeringen

KrF-leder Olaug Bollestad mener regjeringen er for sent ute med tiltak for å bremse koronasmitten.

– Vi har ikke kontroll på smitten. Det er bra at det kommer tiltak nå, men det burde ha kommet tiltak tidligere slik at vi kunne sluppet så inngripende tiltak, sier Bollestad, som også mener regjeringen har sendt forvirrende signaler.

– Jeg skjønner godt hvis befolkningen blir forvirret av dette. Forrige uke sa regjeringen at vi skulle gå på julebord. Nå er det en begrensning på 10 stykker hjemme. Ser vi nå resultater av en uforberedt regjering som kommer altfor sent på banen? sier Bollestad.

NRKs reporter konfronterte tirsdag statsminister Jonas Gahr Støre med at det var 95 innlagte koronapasienter på norske sykehus da hans regjering overtok. I dag er tallet 320.

Det vises også til at regjeringen en periode oppfordret til å begrense nærkontakter, samtidig som man ikke ble anbefalt å droppe julebord.

– Tar dere noen grad av selvkritikk for måten dere har håndtert høstens smittebølge? spurte NRKs reporter.

– Dette er ikke eksakt vitenskap. Vi har lagt vekt på å følge de rådene vi får. Noen ganger må vi veie de rådene. Vi får råd fra to ulike hold, det er gode råd vi tar på fullt alvor. Strategien om å ha en normal hverdag med høy beredskap var det som lå der da vi overtok, og vi har tatt tiltak underveis for å møte utviklingen som har vært. Det som gjør situasjonen dramatisk nok til å endre tiltak noen dager etter sist gang, er usikkerheten rundt omikron og sikkerheten om at den smitter adskillig mer, svarte Støre.

Bollestad sier samtidig alle nå mør følge tiltakene som regjeringen innfører.

– Kjerkol har sagt at hun ikke vil være koronaminister, men vi står midt i en pandemi. Det vi trenger nå er en koronaminister, og jeg er glad for at det er det vi ser i dag.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) svarer på spørsmål om håndteringen av høstens smittebølge.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no