NRK Meny
President Evo Morales
Foto: HANDOUT / Reuters

Bolivia

Oppsummert

President Evo Morales i Bolivia har erklært unntakstilstand på grunn av tørke og vannmangel. Vannmangelen har ført til sosial uro og opptøyer i flere byer.

 • Sju drept i fengsel i Bolivia

  I Bolivia ble sju innsatte drept og over 20 personer såret, da 2.300 politifolk i går stormet et fengsel kjent for flere opprør, ifølge lokale myndigheter. Politiet lette etter våpen og narkotika i aksjonen.

 • Dødstallet stiger etter eksplosjon

  Tallet på døde etter en gasseksplosjon i Oruro i Bolivia søndag har økt fra seks til åtte. Tre av de omkomne er barn. 40 personer er skadd. Det var en gateselgers gassbeholder som eksploderte under karnevalet i byen, ifølge lokale myndigheter.

 • Seks mennesker omkom i eksplosjon

  Seks mennesker døde og minst 28 ble skadd da en gateselgers gassbeholder eksploderte under det berømte karnevalet i byen Oruro i Bolivia, opplyser lokale myndigheter. Politiet mener eksplosjonen var en ulykke.

 • Unntakstilstand i Bolivia

  Bolivianske myndigheter har erklært uinntakstilstand i landet etter at alvorlig tørke har ført til vannmangel. Vannmangelen har i sin tur ført til stor sosial uro og opptøyer. Ifølge værvarsletl er det ikke ventet nedbør av betydning før i desember.

  Vann deles ut i La Paz i Bolivia
  Foto: DAVID MERCADO / Reuters
 • Minst 10 døde i bussulykke

  Minst ti personer døde og 40 ble skadd da en buss kjørte av veien og falt 15 meter i Bolivia, skriver avisen El Deber, som siterer politiet. Ulykken skjedde i nærheten av byen Saipina. Bussen var på vei fra Santa Cruz til Sucre i Andesfjellene.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no