NRK Meny
President Evo Morales
Foto: HANDOUT / Reuters

Bolivia

Oppsummert

President Evo Morales i Bolivia har erklært unntakstilstand på grunn av tørke og vannmangel. Vannmangelen har ført til sosial uro og opptøyer i flere byer.

 • Unntakstilstand i Bolivia

  Bolivianske myndigheter har erklært uinntakstilstand i landet etter at alvorlig tørke har ført til vannmangel. Vannmangelen har i sin tur ført til stor sosial uro og opptøyer. Ifølge værvarsletl er det ikke ventet nedbør av betydning før i desember.

  Vann deles ut i La Paz i Bolivia
  Foto: DAVID MERCADO / Reuters
 • Minst 10 døde i bussulykke

  Minst ti personer døde og 40 ble skadd da en buss kjørte av veien og falt 15 meter i Bolivia, skriver avisen El Deber, som siterer politiet. Ulykken skjedde i nærheten av byen Saipina. Bussen var på vei fra Santa Cruz til Sucre i Andesfjellene.

 • Ville lure president med falsk son

  Fem personar er arresterte i Bolivia, mistenkte for å ha trena opp ein gut til å late som om han var son av president Evo Morales. Blant dei arresterte er presidentens eks-kjæreste.

 • 11 døde i forbindelse med streik

  11 personer har de siste dagene mistet livet i uroligheter i forbindelse med en streik blant lastebileiere i Bolivia. Ni personer døde og 36 ble skadd da bussen deres krasjet mens den holdt på å kjøre rundt en veisperring satt opp av demonstranter.

 • Bolivia tillater barnearbeid

  Bolivianske myndigheter har innført en lov som tillater barn å arbeide fra de er 10 år gamle - dersom de selv vil det. Loven er iverksatt for å bekjempe den ekstreme fattigdommen i landet, skriver Al Jazeera.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no