NRK Meny
Sentralbanksjef Øystein Olsen
Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Boligrenter

Oppsummert

Stikk i strid med forventningene har hovedstyret i Norges Bank besluttet å holde styringsrenten uendret på 1,25 prosent.

 • DNB setter ned boligrenten

  DNB kutter renten på boliglån med opptil 0,15 prosentpoeng. DNBs beste rentetilbud blir på 1,9 prosent som gjelder for unge som skal etablere seg for første gang. De nye ratene gjelder fra 29. mars for nye lån. For gamle lån er datoen 30. mai.

 • – Burde ha sett opp renta

  Bustadprisane i dei store byane har stige så mykje det siste året, at sjølv eiendomsmeklarane er redde for eit krakk på bustadmarknaden. Derfor meiner Norges Eiendomsmeglerforbund at Noregs Bank burde ha sett opp renta framfor å halde den uendra.

 • – Ei katastrofe for norsk økonomi

  At Noreg Bank valde å halde renta uendra er ei katastrofe, ikkje berre for norsk økonomi, men også for norsk pengepolitikk, seier sjeføkonomi Handelsbanken, Knut Anton Mork.

 • Kraftig styrking av krona

  Kronekursen gjorde eit kraftig hopp etter at det vart kjent at Noregs Bank held renta uendra. Sentralbanksjef Øystein Olsen seier at han var klar over at avgjerda ville overraske marknaden.

 • Jensen deler Olsens bekymringer

  Finansminister Siv Jensen sier hun tar dagens beslutning om rentefrys til etterretning. – Jeg ser at markedet er overrasket, men jeg konstaterer også at sentralbanksjef Øystein Olsen har fokus på at vi må unngå at det bygger seg opp finansielle ubalanser, sier hun.

Rentemøte Norges Bank
Direkte: Rentebeslutning i Norges Bank

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no