Sentralbanksjef Øystein Olsen
Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

Boligrenter

Oppsummert

Stikk i strid med forventningene har hovedstyret i Norges Bank besluttet å holde styringsrenten uendret på 1,25 prosent.

 • DNB setter opp boliglånsrenta

  DNB er første bank ut med å høyne renta på boliglån etter at Norges Bank torsdag hevet styrtingsrenta med 0,25 prosentpoeng. Fredag varlset DNB at banken vil øke sine renter på boliglån tilsvarende, ifølge en pressemelding.

 • Folk vil ikke ha fastrente

  Ferske tall fra Norges Bank viser at nordmenns etterspørsel etter boliglån økte i andre kvartal. Samtidig var langt færre interessert i fastrente enn det bankene ventet. Hallgeir Kvadsheim er overrasket over at ikke flere binder renta.

 • Bruce: – Vurdér å binde renta!

  Folk bør vurdere å binde renta, seier Erik Bruce, sjefanalytikar i Nordea Markets, etter at hovudstyret i Noregs Bank i dag held styringsrenta uendra på 0,5 prosent. Bruce seier at om ei renteauke vil svi, bør ein vurdere å binde renta.

 • DNB setter ned boligrenten

  DNB kutter renten på boliglån med opptil 0,15 prosentpoeng. DNBs beste rentetilbud blir på 1,9 prosent som gjelder for unge som skal etablere seg for første gang. De nye ratene gjelder fra 29. mars for nye lån. For gamle lån er datoen 30. mai.

 • – Burde ha sett opp renta

  Bustadprisane i dei store byane har stige så mykje det siste året, at sjølv eiendomsmeklarane er redde for eit krakk på bustadmarknaden. Derfor meiner Norges Eiendomsmeglerforbund at Noregs Bank burde ha sett opp renta framfor å halde den uendra.

Rentemøte Norges Bank
Direkte: Rentebeslutning i Norges Bank

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no