Boligregler ble innført i 1997

I en NOU-rapport fra år 2000 om arbeidsvilkår for regjeringsmedlemmer, statssekretærer og politiske rådgivere kommer det fram at reglene for innrapportering av fordelen med pendlerboliger ble innført allerede i 1997.

«De som opprettholder utgifter til bolig på hjemstedet, og ikke leier den ut, vil få stilt nødvendig pendlerbolig til rådighet kostnadsfritt inkl. møblering, strøm og trappevask. Også de som ikke tilfredsstiller kriteriet i forrige ledd, vil få stilt pendlerbolig til rådighet kostnadsfritt. Statsministerens kontor vil for denne gruppe innrapportere fordelen av fri bolig i arbeidsforhold, inkludert utgifter til strøm, møblering og trappevask, til ligningsmyndighetene for fordelsbeskatning.», heter det i reglene fra Statsministerens kontor som ble iverksatt 1. juli 1997.

Både stortingsdirektøren og stortingspresidenten har tidligere denne uka overfor Aftenposten gitt uttrykk for at disse reglene var ukjent for dem.

Stortingets administrasjon har i dag satt i gang en bred skatterevisjon av representantenes ordninger, der de også skal gå gjennom enkeltsaker.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no