Boeing 737 Max-fly

Oppsummert

Problemer med datasystemet i Boeings nye 737 Max-fly mistenkes for å ha bidratt til at to passasjerfly har styrtet det siste halve året. Hundrevis av fly er satt på bakken og Boeing-selskapet arbeider med å finne en løsning.

 • Bytter ut 737-Max-sjef

  Boeing har utnevnt en ny sjef for flytypen 737-Max. Det melder Reuters, som har fått tilgang til et notat fra produsenten. Mark Jenks, som har jobbet i Boeing i 36 år, overtar som sjef.

 • Boeing gir penger til etterlatte

  Boeing skal gi bort 100 millioner dollar til etterlatte og samfunnene som har blitt rammet etter at to av deres 737-fly har styrtet det siste året. Ulykkene skjedde i henholdsvis Indonesia og Etiopia og kostet totalt 346 mennekser livet.

 • Ny sikkerhetsrisiko på 737 Max 8

  Den amerikanske luftfartsmyndigheten FAA kunngjorde onsdag at de har oppdaget en ny mulig sikkerhetsrisiko på det ulykkesrammede Boeing 737 MAX 8. Dette vil skyve ytterligere på datoen for når flyene kan settes tilbake i ordinær trafikk.

 • Boeing innrømmer feil

  Boeings direktør Dennis Muilenburg innrømmer feil før to flystyrter i Etiopia og Indonesia. Måten selskapet håndterte sikkerhetsproblemene i cockpit-systemet var uakseptabelt, sa Muilenburg ifølge Reuters. 364 mennesker ble drept i de to flystyrtene.

  Boeings direktør
  Foto: Jim Young / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no