Boeing 737 MAX-fly

Oppsummert

Problemer med datasystemet i Boeings nye 737 MAX-fly mistenkes for å ha ført til at to fly med tilsammen 346 mennesker ombord styrtet i Indonesia og Etiopia. Hundrevis av fly har stått på bakken veden over siden våren 2019.

 • Ny utsettelse for Boeing MAX

  Boeings ulykkesrammede flytype 737 Max kommer tidligst på vingene igjen i juni eller juli, opplyser kilder med kjennskap til saken. Den amerikanske flyprodusenten anslo i fjor at flytypen kunne tas i bruk igjen i begynnelsen av 2020.

 • Truer med å nedgradere Boeing

  Ratingbyrået Moody's varslet mandag at flyselskapet Boeings gjeld blir vurdert nedgradert. Moody's peker på at den siste tids utvikling viser at det blir dyrere og tar lenger tid å gjenopprette Boeings tillit i markedet enn ventet.

 • Boeing-ansatte fleipet om sikkerhet

  Interne e-poster avslører at ansatte i flyprodusenten Boeing vitset om at deres 737 Max-fly var «tegnet av klovner». Produsenten har vært i hardt vær etter to fatale flystyrter i fjor, først i Etiopia og så i Indonesia. Flytypen har nå flyforbud.

 • Ikke sluttpakke for Boeing-sjef

  Dennis Muilenburg som i desember ble sparket som toppsjef for den kriserammede flyprodusenten Boeing, får ikke sluttpakke, melder selskapet. Muilenburg gikk etter to flyulykker med Boeing MAX-fly der over 300 mennesker døde.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no