NRK Meny

Blackwater-vakter dømt

Oppsummert

Fire tidligere sikkerhetsvakter i det amerikanske sikkerhetsselskapet Blackwater er dømt for drap på irakiske sivile i 2007. Vaktene skjøt mot sivile på Nisur-plassen, og ifølge amerikanske etterforskere ble 14 personer drept og 17 såret i angrepet.

 • Danmark ville hyre inn leiesoldater

  I 2007 forsøkte Damnark kjøpe militære tjenester av det amerikanske sikkerhetsselskapet Blackwater. Dette skjedde bare uker etter at paramilitære Blackwater-leiesoldater drepte 17 sivile i Bagdad i 2007. Det skriver den danske avisa Politiken.

 • – Blackwater-vaktene fikk panikk

  – Det er klart at disse flotte, unge mennene bare fikk panikk. Men retten kan ikke tolerere de ville hendelser som pågikk der, sa dommer Royce Lamberth i retten. De tidligere sikkerhetsvaktene er dømt for å ha skutt og drept 14 sivile irakere i 2007.

 • Blackwater-vakter anker dommen

  De fire tidligere sikkerhetsvaktene som ble dømt for drapene på 14 ubevæpnede sivile irakere i 2007 anker dommen. Én av vaktene i det amerikanske sikkerhetsselskapet Blackwater ble dømt til livsvarig fengsel, tre andre til 30 års fengsel.

 • Blackwater-vakter får lang straff

  Tre vakter fra det utskjelte sikkerhetsselskapet Blackwater i USA er alle dømt til 30 år i fengsel for drap og drapsforsøk i massakren i 2007 der 14 ubevæpnede irakere ble drept.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no