NRK Meny
bitcoin on keyboard
Foto: CHARNSITR

Bitcoin

Oppsummert

Investorer fortsetter å kaste seg over bitcoin, og valutaen varierer voldsomt i verdi. I januar 2017 var kursen for én bitcoin 752 dollar, mens nettvalutaen ble verdsatt til 130.000 kroner per bitcoin 8. desember.

 • Kryptovalutaene stuper

  Det siste døgnet har verdien av kryptovalutaer, som bitcoin og Ethereum, falt kraftig. En tredel av kryptoverdien er borte, melder E24. For bitcoin sin del har kursen falt over 24 prosent. Ethereum har falt 30,3 prosent, siden mandag morgen.

  GLOBAL-MARKETS/BITCOIN
  Foto: DADO RUVIC / Reuters
 • Bitcoin stuper

  Verdien av ein bitcoin har minka med 15 prosent det siste døgnet, til drygt 8000 dollar. Det er det lågaste nivået sidan 25. november, skriv E24. Den totale verdien på kryptovaluta, som bitcoin, har gått ned med 765 milliardar kroner sidan i går.

 • Nær 200.000 nordmenn eier bitcoin

  Nesten 200.000 nordmenn eier bitcoin eller annen kryptovaluta, ifølge en ny spørreundersøkelse utført av Norstat på oppdrag for Menon Economics. Undersøkelsen viser at menn og vestlendinger er sterkt overrepresentert.

 • Kraftig Bitcoin-fall

  Verdien til kryptovalutaen Bitcoin stupte etter at Facebook natt til onsdag kunngjorde at de vil forby all reklame for kryptovaluta. Samtidig gransker amerikanske myndigheter nettbørsen Bitfinex, et populært sted for kjøp og salg av Bitcoin.

  bitcoin on keyboard
  Foto: CHARNSITR
 • G20-møte tar opp kryptovaluta

  Regulering av kryptovaluta som bitcoin blir tema på G20-møtet i Argentina senere i år, ifølge Storbritannias finansminister Philip Hammond. – Jeg mener vi bør vise forsiktighet med bitcoin, sa Hammond til Bloomberg TV i Davos i Sveits torsdag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no