NRK Meny
bitcoin on keyboard
Foto: CHARNSITR

Bitcoin

Oppsummert

IMF-leder Christine Lagarde mener digitale valutaer per i dag er for ustabile, risikable, og energikrevende. Samtidig advarer Lagarde verdens sentralbanker mot å totalt avvise valutaen, og sier teknologien kan bedre seg i fremtiden.

 • Utleverer bitcoin-mistenkt til USA

  En gresk domstol har bestemt at en russer mistenkt for milliardsvindel med nettvalutaen bitcoin skal utleveres til USA. Russland krevde ham også utlevert, men en gresk domstol slo onsdag fast at det er utleveringsbegjæringen fra USA som etterkommes.

 • IMF: –Digital valuta er usikkert

  IMF-leder Christine Lagarde mener digitale valutaer per i dag er for ustabile, risikable, og energikrevende. Samtidig advarer Lagarde verdens sentralbanker mot å totalt avvise valutaen, og sier teknologien kan bedre seg i fremtiden, melder AP.

 • Politiet inndrar bitcoins

  Politiet krever at tre narkotiltalte menn betaler tilbake en stor sum bitcoins. Det er trolig første gang staten inndrar digital valuta. De tre mennene er tiltalt for å ha solgt narkotika for flere millioner kroner på nettet.

 • Bitcoin-etterforskere tiltalt

  To tidligere etterforskere er i USA tiltalt for å stjålet penger i den elektroniske valutaen bitcoin under en aksjon mot svartebørshandel. De to er tiltalt for blant annet bedrageri og hvitvasking av penger, skriver NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no