bitcoin on keyboard
Foto: CHARNSITR

Bitcoin

Oppsummert

Kryptovalutaen bitcoin varierer voldsomt i verdi. Finanseksperter advarer mot at bitcoin antagelig vil ende i en total kollaps, andre investorer tror den skal stige lenge og mye.

 • Bitcoins Norge tapte 4 millioner

  Kunder av Bitcoins Norge vil få utbetalt verdiene de hadde plassert hos selskapet 7. mai, lover eieren. Krytpobørsen tapte nylig over 4 millioner kroner i dataangrep, men hevder at dette beløpet kun utgjør en liten andel av deres totale verdier.

 • Store utslipp ved bitcoin-utvinning

  Utvinning av kryptovalutaen bitcoin bidrar til utslipp av over 22 millioner tonn CO2 i året, ifølge forskere ved det tekniske universitet i Munchen. Det er større utslipp av klimagasser enn fra Jordan, med en befolkning på 10 millioner mennesker.

 • Bitcoin-selskap gir opp Norge

  Den kinesiske kryptogiganten Bitmain stanser driften i Norge. Årsaken er sviktende bitcoin-pris, men også regjeringens forslag om å innføre full elavgift for datasentre som utvinner kryptovaluta, skriver E24.

 • Opnar for å fjerne avgiftsfordel

  Skattedirektoratet opnar for å fjerne avgiftsfordel for datasenter som driv med kryptovaluta. Då blir det ikkje lønsamt å drive i Noreg, seier selskapet Kryptovault. Vanlege kundar betalar 16,58 øre pr. kilowattime. 0,48 øre for kryptoselskapa.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no