NRK Meny
bitcoin on keyboard
Foto: CHARNSITR

Bitcoin

Oppsummert

Kryptovalutaen bitcoin varierer voldsomt i verdi. Finanseksperter advarer mot at bitcoin antagelig vil ende i en total kollaps, andre investorer tror den skal stige lenge og mye.

 • - Bitcoin som dotcom-boblen

  Investeringsbanken Morgan Stanley sammenligner bitcoin med dotcom-boblen, men på steroider. Det melder Bloomberg News. Bitcoins bevegelser det siste året ligner kurven til Nasdaq-børsen før den falt veldig på begynnelsen av 2000-tallet, ifølge banken

 • Bitcoin-kupp på Island

  Rundt 600 datamaskiner som ble brukt til å «utvinne» bitcoin og andre kryptovalutaer er stjålet i det politiet omtaler som tidenes største tyveri på Island, melder NTB. Så langt er rundt elleve personer pågrepet, inkludert en sikkerhetsvakt.

 • Kryptovalutaene stuper

  Det siste døgnet har verdien av kryptovalutaer, som bitcoin og Ethereum, falt kraftig. En tredel av kryptoverdien er borte, melder E24. For bitcoin sin del har kursen falt over 24 prosent. Ethereum har falt 30,3 prosent, siden mandag morgen.

  GLOBAL-MARKETS/BITCOIN
  Foto: DADO RUVIC / Reuters
 • Bitcoin stuper

  Verdien av ein bitcoin har minka med 15 prosent det siste døgnet, til drygt 8000 dollar. Det er det lågaste nivået sidan 25. november, skriv E24. Den totale verdien på kryptovaluta, som bitcoin, har gått ned med 765 milliardar kroner sidan i går.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no