Hopp til innhold
Stasjon for biodiesel av Rapsolje, BV Energi AS
Foto: Frode Meskau / NRK

Biodiesel

 • FD: Vedums biodiesel-forslag umulig

  Det er trolig ikke mulig å gjennomføre Senterpartiets plan om å gi avgiftskutt på biodiesel for å få ned norske klimautslipp, ifølge Finansdepartementet. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener at avgiftskutt vil gi lavere utslipp og gi flere arbeidsplasser, men departementet sier at avgiftskuttet ikke er mulig å gjennomføre under EØS-avtalen.

  Prisrekord på bensin og diesel etter drapet på iransk general

  Sanner: Vedums dieselgrep neppe mulig

  Det er trolig ikke mulig å gjennomføre Senterpartiets plan om å gi avgiftskutt på biodiesel for å få ned norske klimautslipp, ifølge Finansdepartementet.

 • Går fra biodiesel til vanlig diesel

  Troms og Finnmark fylkeskommune vurderer å droppe bruk av miljøvennlig biodiesel for sine busser og gå tilbake til vanlig diesel. Årsaken er regjeringens innføring av avgift på biodiesel. - Dersom staten kompenserer for avgiftsøkningen, vil vi gå tilbake til biodrivstoff igjen, sier fylkesråd for samferdsel, Kristina Hansen, til Radio Nordkapp.

  Snelandia buss
  Foto: Finnmarks fylkeskommune
 • Ikke råd til å kjøre på biodiesel

  Busselskap har ikke råd til å kjøre på biodiesel etter at regjeringen innførte avgift på 3,62 kroner per liter i sommer. Nå velger flere vanlig, fossil diesel. - En varslet virkning, sier Fylkesråd for samferdsel i Viken, Olav Skinnes fra Sp.

 • Dieselavgift gir ekstrautgifter

  Regjeringas forslag om økt avgift på biodiesel påfører busselskapene store ekstrautgifter. Konsernsjef Roger Harkestad i Tide Buss, sier de får fem millioner kroner i ekstrautgifter i Midt-Troms.

 • Avtale med svensk drivstoffgigant

  Drivstoffgiganten Preem skal laste biodiesel ved tankanlegget på Sandvikodden på Hisøy, skriver Agderposten. Det er en langvarig avtale inngått med Arendal havn, og styreleder Jarl Steinar Odinsen mener det er bra at Arendal kan bidra miljømessig.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no