Bill Cosby forlater rettsalen etter at han fikk fengseldommen
Foto: Mark Makela / AP

Bill Cosby dømt for voldtekt

Oppsummert

Den amerikanske komikeren Bill Cosby (81) er dømt til fengsel i mellom tre til ti år for å ha dopet ned og voldtatt en kvinne i 2004. Han skal sone i et nytt statlig fengsel utenfor Philadelphia.

 • Bill Cosby dømt til fengselsstraff

  Den amerikanske komikeren og skuespilleren Bill Cosby (81)har blitt funnet skyldig i flere tilfeller av seksuelle overgrep. Dommen som kom tirsdag gir han fengsel mellom tre til ti år, melder byrået Reuters.

 • Cosby-dommen ventet tirsdag

  Rettsdagen i saken mot skuespilleren og komikeren Bill Cosby i er avsluttet i Pennsylvania. Dommen er ventet tirsdag. Aktoratet ber om mellom fem og ti års fengsel for 81-åringen, som er funnet skyldig i flere tilfeller av seksuelle overgrep.

 • Neste uke kommer Cosby-dommen

  Neste uke er det straffutmåling i saken etter at Bill Cosby ble funnet skyldig i tre tilfeller av seksuelle overgrep i 2004. Cosby risikerer 30 års fengsel, samtidig åpner loven også for husarrest eller prøvetid. Cosby vil trolig anke dommen.

 • Cosby satt i husarrest

  Skuespiller og komiker Bill Cosby (80) er satt i husarrest mens han venter på dommen i overgrepssaken mot ham. Cosby må ha på seg en GPS-monitor, og får kun forlate hjemmet sitt i i forbindelse med møter med advokatene og av medisinske årsaker.

Juryen i overgrepssaken mot den amerikanske komikeren Bill Cosby har funnet ham skyldig på alle punkter.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no